Forgatókönyvíróknak és íróknak hirdet pályázatot a Friss Hús rövidfilmfesztivál
Dátum: 2024. április 9., kedd, 10:17

Íróknak és forgatókönyvíróknak hirdet pályázatot a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál csapata. A Balázs Béla-pályázata május 10-ig várják a jelentkezéseket.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a pályázat célja, hogy vadonatúj rövidfilmes projektek jöjjenek létre. Mint írják, tapasztalataik szerint annak ellenére, hogy több sikeres magyar rövidfilm készül, a rövidfilmek forgatókönyve, dramaturgiája méltatlanul keveset tárgyalt és gyakorolt téma, illetve nagyon kevés az átjárási lehetőség a kortárs irodalom és a filmírás között.

A Friss Hús ezen kíván változtatni pályázatával, amely kimondottan íróknak és forgatókönyvíróknak szól, és célja, hogy workshopok és fejlesztési munkák során tehetséges alkotók mentorok segítségével kisjátékfilm-forgatókönyvet fejlesszenek - mutatnak rá a közleményben.

A jelentkezők a legfeljebb 20 perces pályamunkákat négy - Északi part, Távkapcsolat, Vonaton és Gyerekszemmel - témában küldhetik be.

A kiválasztott filmtervek májusban fejlesztői workshopon vesznek részt mentorok segítségével. Az íróknak a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál ideje alatt lehetőségük lesz filmrendezők és producerek előtt prezentálni terveiket.

A Balázs Béla-pályázat és a fejlesztői workshop az idén alakult Consulab csapattal együttműködésben zajlik, amelynek tagjai: Benkő Orsolya dramaturg, Kerékgyártó Yvonne rendező, forgatókönyvíró és Maruszki Balázs forgatókönyvíró. Mellettük produceri, fesztiválszervezői szakértők, köztük Osváth Gábor Arany Pálma-díjas producer, Deák Dániel, a Friss Hús fesztivál igazgatója, valamint Szegő János, a Magvető szerkesztője is részt vesznek a fejlesztői munkában.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás a fejlesztési folyamat végén egyenként 100 ezer forint díjazásban részesül.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Soha a szobrot nem fogja az oltáron imádni az, aki fatörzs korában ismerte a kertben. "
Gracián
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ