Április 25-től látható a mozikban az Emma és Eddie - A képen kívül című doku-játékfilm
Dátum: 2024. április 10., szerda, 14:00

Április 25-től látható a mozikban a közösségi média sztárság színfalai és a webkamerás felnőtt filmes oldalak kulisszái mögé betekintő, Hörcher Gábor rendezte Emma és Eddie - A képen kívül című doku-játékfilm.

A film a Budapesten élő, amerikai Onlyfans-sztárpár, Emma és Eddie Lovett történetén keresztül mutatja meg ennek a felszínen csillogó világnak a hétköznapi valóságát. Ahol a szereplők minden eddiginél közelebb engedik a nézőket a kamerák mögötti és az "Instagram-felszín" alatti életükhöz - áll a film kommunikációjával megbízott ügynökség MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, Hörcher Gábor rendező egészestés filmje hét éven át, különleges módszerrel, kétfős stábbal, a két amatőr főszereplővel szoros együttműködésében, dokumentarista módon készült el.

A film két főhőse, Emma és Eddie hét éve házasok, ez idő alatt négyszer nyerték meg a legsikeresebb webkamerás pár díját: fényűző életet élnek, szerelmük örök és a hálószobában sincs hozzájuk fogható. De mindez csak addig tart, amíg az online közönség fizet és nézi őket. Amikor a show-juk véget ér, az álomélet elpárolog, a szeretet helyét a bántalmazás veszi át, ami egyre durvább, nyersebb formát ölt a mindennapokban. Az amerikai pár, hogy megmentse válságba jutott házasságát, Budapestre költözik, hogy egy webcamstúdiót nyisson és új életet kezdjen - olvasható a film szinopszisában.

A 250 órányi felvételből összevágott doku-játékfilmet Hörcher Gábor rendezte, akinek az előző filmje, a Drifter elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat az amszterdami IDFA-n, valamint több mint 40 nemzetközi fesztiválon vett részt, illetve az alkotást beválogatták Európai Filmdíjra is. Rövidfilmje, a Ricsi pedig 2015-ben megkapta a Mediawave Filmfesztiválon a legjobb magyar kisfilm díját.

A film operatőre Becsey Kristóf, aki korábban a Rossz versek, a Magyarázat mindenre és a Nyersanyag című alkotást fényképezte. A filmet producerként az Oscar-díjas Christine Le Goff, Iványi Marcell és Hörcher Gábor, illetve Hanka Kastelicová (a két Oscar-díjra jelölt Kollektíva, A döntés, A másik oldal, Harc Petrilláért) jegyzik, a film koproducere a MAX.

Az április 25-től, kiválasztott mozikban, korlátozott ideig látható Emma és Eddie - A képen kívül hazai moziforgalmazója a Vertigo Média.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ