Rövidfilmversenyt hirdetnek diákoknak az emberi jogok témában
Dátum: 2024. május 3., péntek, 19:49

Az ENSZ bécsi Információs Szolgálata Rajtunk múlik a jövő címmel diákoknak szóló rövidfilmversenyt hirdetett: olyan alkotásokat várnak, amelyeket az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának cikkei ihlettek - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A versenyre minden 10 és 20 éves kor közötti diák nevezhet egyedül vagy osztályával közösen. A rövidfilmek hossza legfeljebb három perc lehet, egyéb megkötés nincs. A versenyre szeptember 20-ig lehet jelentkezni a schulfilmprojekt@thishumanworld.com e-mail címen keresztül.

A versenyt a bécsi ENSZ Információs Szolgálat (UNIS Vienna), az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság (UNHCR) ausztriai irodája és Bécs városának európai és nemzetközi ügyekért felelős ügyvezető irodájának támogatásával, valamint a cseh, a lengyel, a magyar, az osztrák, a szlovák, a szlovén, valamint a török iskolákkal együttműködésben hirdeti meg - áll a közleményben.

A verseny idei témája: Béke - Tisztelet - Erőszakmentes kommunikáció.

A verseny célja, hogy közelebb hozza a fiatalokhoz az emberi jogokat és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 cikkét, és lehetőséget biztosítson a diákok számára, hogy észrevételeket tegyenek ezekkel a témákkal kapcsolatban. A beérkezett filmeket nemzetközi zsűri értékeli. A díjazott rövidfilmet december 4-én mutatják be a Bécsi Városházán a this human world nemzetközi filmfesztivál keretében.

A versenyt nemzetközi szinten az ENSZ partnerszervezetei népszerűsítik, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában és Törökországban pedig a helyi oktatási intézmények is meghirdetik - írták.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ