Fiatal magyar animációs filmesek jelentkezését várja a CineFest
Dátum: 2024. május 9., csütörtök, 16:05

A miskolci CineFest nemzetközi filmfesztivál június 30-ig várja a harminc évnél fiatalabb magyar animációs filmesek jelentkezését a Dargay Attila-díjra - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írták, a százezer forint jutalommal járó díj nem konkrét filmért, hanem a legígéretesebbnek tartott fiatal rendezőnek jár. A jelentkezés részletei a fesztivál honlapján olvashatók.

A zsűri tagjai Henrik Irén, Dargay Attila alkotótársa és özvegye, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) rektora, Kiss Melinda, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Animáció és Media Design Tanszékének vezetője, M. Tóth Géza Oscar-jelölt animációs rendező és Orosz Anna Ida filmtörténész lesznek.

A tájékoztatás szerint a fesztivál az öt legjobb nevező listáját augusztus végén hozza nyilvánosságra, a díjátadó a rendezvény záróünnepségén, szeptember 14-én lesz. A jubileumi, huszadik CineFest szeptember 6-án kezdődik.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„A siker titka az őszinteség. Ha már ezt is színlelni tudod, befutottál."
Murphy törvénye
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ