Nyilvánosságra hozták a Magyar Mozgókép Díjak idei jelöltjeit
Dátum: 2024. május 22., szerda, 8:41

Nyilvánosságra hozták a Magyar Mozgókép Díjak idei jelöltjeit, a díjátadó a Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz június 15-én.

A legjobb nagyjátékfilm kategóriában a Lefkovicsék gyászolnak, a Hadik, a Mesterjátszma, a Semmelweis és a Valami madarak versenyeznek, a legjobb rendező díj öt nevezettje Koltai Lajos, Tóth Barnabás, Hevér Dániel, Pacskovszky József és Madarász Isti - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A legjobb női főszereplő kategóriában Nagy Katicát, Kizlinger Lillát, Törőcsik Franciskát, Kelemen Hannát és Horváth Lilit jelölték, a legjobb férfi főszereplő Vecsei H. Miklós, Szacsvay László, Bezerédi Zoltán, Trill Zsolt és Katona Péter Dániel közül kerül ki.

A legjobb elsőfilmesnek járó díj jelöltje Szeleczki Rozália, Moldovai Katalin, Breier Ádám, Boross Martin és Hevér Dániel. Idén két új kategóriában - legjobb producer és legjobb egészestés animáció - is osztanak majd díjakat.

Az ünnepélyes díjátadót június 15-én a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztiválon tartják, ahol a nagyközönség is láthatja a jelölt filmeket.

Idén is öt fős szakmai zsűri díjazza a versenyben lévő filmeket és alkotóikat a Magyar Mozgókép Díjakkal. A zsűri elnöke Ternovszky Béla Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész. A zsűri további tagjai Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Dombrovszky Linda rendező, Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató tartalomfejlesztésért felelős igazgatója és Lukácsy György, dramaturg, forgatókönyvíró.

A Magyar Mozgókép Fesztivált (MOZ.GO) június 12. és 15. között rendezik Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, mozikban és szabadtéri vetítéseken.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Jobb elkárhozni, mint egyedül üdvözülni."
Henri-Frédéric Amiel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ