Huszonegy film lesz látható a Friss Hús rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyében
Dátum: 2024. május 22., szerda, 10:24

Négy blokkban összesen 21 film lesz látható a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában, a fesztivált a Puskin moziban és a Városháza udvarban tartják május 30. és június 5. között - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közleményben kiemelik: az év legjobb nemzetközi rövidfilmjeiből álló válogatásban lesznek animációk, dokumentumfilmek, játékfilmek, történelmi drámák, vígjátékok, kísérleti filmek és szatírák is.

Mint írják, a kínálatban meglepő, megható és kacagtató történetek, különleges sorsok elenednek meg: például a tűzoltóság kiképzési gyakorlatán az áldozat szerepét alakító színésznő (Hollywood), egy kéjsóvár idős hölgy (Peeping Mom), a férfi által kizökkentett apáca (Nun or Never!), a fitymaszűkülete miatt szorongó férfi (Verstümmelt), fellázadó kirekesztettek (Big Bang) és a mariupoli inváziót átélő kislány (Mariupol. A Hundred Nights).

A versenyprogramok győzteseit június 5-én hirdetik ki.

A seregszemlén magyar rövidfilmes premierekkel, különleges mellékszekciókkal és izgalmas szakmai programokkal, előadásokkal és workshopokkal is várják az érdeklődőket.

A Friss Hús vetítéseire május 16-tól lehet jegyeket venni a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén.

Idén először a fesztivál ideje alatt a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ