Pálfi György hét nagyjátékfilmjét és több rövidfilmjét vetítik New Yorkban
Dátum: 2024. május 24., péntek, 15:46

Pálfi György hét nagyjátékfilmjét és több rövidfilmjét tűzi műsorára egy héten át, május 31. és június 6. között a neves New York-i BAM Theater.

A magyar filmrendező pályafutását átfogó retrospektív vetítésen a Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut: Hölgyeim és Uraim, Szabadesés, Az Úr hangja, valamint a Mindörökké című nagyjátékfilmek lesznek láthatók, egy rövidfilm-válogatás pedig a rendező Hal, Táltosember, Nem leszek a barátod című alkotásait mutatja be az amerikai közönségnek.

Az egy héten át tartó eseményt a Dekanalog filmforgalmazó cég a Hukkle (2002) című film 4K felbontású digitálisan felújított kópiájának amerikai forgalmazásával köti össze.

A tájékoztató idézi a BAM Theater ismertetőjét, amely Pálfi György filmrendezőt a 21. századi kelet-európai filmművészet egyedülálló hangjának nevezi. "Pálfi a dialógusoktól mentes krimitől a történelmi horroron át a többrétegű sci-fiig változatos és nagyívű kísérleteket hoz létre. A retrospektív-vetítéssorozat ritka lehetőséget kínál egy látnoki magyar művész izgalmas stílusának megismerésére" - írták az ismertetőben.

Az eseményen közönségtalálkozó is lesz Pálfi György, Ruttkay Zsófia forgatókönyv-író és Ubrankovics Júlia színésznő, a Mindörökké című film főszereplője részvételével.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ