Rekordhosszúságú nyári fesztivál kezdődik a Cirko-Gejzír moziban
Dátum: 2024. június 6., csütörtök, 9:27

Csütörtökön kezdődik a Cirko-Gejzír mozi 12 héten át tartó nyári Szánsájn fesztiválja: a programsorozatban a Cirko Film, a Magyarhangya, a Mozinet és a Vertigo elmúlt években bemutatott filmjei láthatók augusztus 28-ig - áll a mozi MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Mint írják, az előadások között lesznek magyar filmek (Larry, Magyarázat mindenre, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Sátántangó), európai, ausztrál és amerikai vígjátékok (Táncterápia, Eszeveszett esküvő, Férfiak fecskében, Vendég a francia kastélyban, Palace Hotel), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (A négyzet, Bergman szigete, Nincs gonosz, Bolti tolvajok, Nyolc hegy, Vezess helyettem), dokumentumfilmek (Bachmann tanár úr és az osztálya), történelmi és társadalmi drámák (Új világrend, Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy, Sztrájk a gyárban, Mű szerző nélkül), illetve a Cirko közönségének legnagyobb kedvenceit (Szupernóva, A vendégek, Paterson) is újra meg lehet nézni.

A fesztiválon tematikus napok is lesznek: július 12. és 14. között francia hétvége, július 17. és 27. között pedig arany pálmás válogatás várja a nézőket.

A fesztivál vetítéseire a Cirko-Gejzír mozi normál jegyárain lehet jegyet váltani, illetve a Cirko bérletek is érvényesek, valamint a 30 év alatti nézők a 30 éves Cirko születésnapi ajándékául egész évben 30 százalék kedvezményt kapnak a teljesárú jegyből.

A fesztivál részletes programja a mozi honlapján található.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
Aforizmák
„ Nagy szerelem híján unalmas az élet."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ