A Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be Szilágyi Zsófia új filmje
Dátum: 2024. július 10., szerda, 10:27

Az augusztus 28-án kezdődő 81. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozik be a közönségnek Szilágyi Zsófia új filmje, a Január 2.

A Január 2 a Biennale College - Cinema szekcióban lesz látható és várhatóan október elején kerül a magyar mozikba - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Az új alkotás egy mikrorealista történet a különválásról, a feleség legjobb barátnőjének szemszögéből. A cselekményben Klára külön költözik a férjétől és barátja, Ági segít neki. Összesen hét kört mennek a kocsival: bár minden alkalommal ugyanazt az utat teszik meg oda és vissza, mégis minden kör más - írták a tájékoztatóban.

A Január 2 című filmet 2024 elején forgatták Budapesten. Szereplői Jóvári Csenge és Konrád Zsuzsanna. A forgatókönyvet a rendező, Szilágyi Zsófia írta. A film a Poste Restante gyártásában készült, producerei Csernátony Dóra és Horvát Lili, operatőre Becsey Kristóf.

A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2012-ben hívta életre a Biennale College - Cinema elnevezésű programját, amelyben minden évben legfeljebb négy nemzetközi mikroköltségvetésű film elkészülését támogatja. A nemzetközi válogatás egyik projektje Szilágyi Zsófia Január 2 című filmterve lett, amely a Velencei Biennálé 200 ezer eurós gyártási támogatásával valósulhatott meg - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ