Hírek

Koncz Gábor Kossuth-díjas színész július 8-án lesz nyolcvanöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című alkotása a zsűri különdíját nyerte el Lengyelországban, a hétvégén véget ért lagówi nemzetközi filmfesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Alicia Vikander Oscar-díjas svéd színésznő és producer Firebrand című alkotásának bemutatójával péntek este megnyílt a nyugat-csehországi Karlovy Varyban az 57. nemzetközi filmfesztivál, Kelet-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléje.

Hírek

Átadták a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjait szombaton a kecskeméti Hírös Agórában.

Hírek

Belgium a díszvendége, de a kortárs kínai, argentin és német animáció legjobbjait is műsorra tűzi a szerdán kezdődő 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Iráni film nyerte a vasárnap záruló kolozsvári 22. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját a szombaton késő este tartott díjátadó gálán, a filmszemle történetében először a női díjazottak vannak túlsúlyban.

Hírek

Taroltak a magyar filmek az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál szombat esti díjkiosztóján: Gauder Áron A Kojot négy lelke című animációs játékfilmje a nagyjátékfilmek versenyében elnyerte a zsűri díját, a 27 című magyar-francia koprodukció Buda Flóra Anna rendezésében pedig a fődíjat, az Annecy Kristályt érdemelte ki a rövidfilmek versenyében a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválján a franciaországi Annecyban.

Hírek

Több magyar filmet is vetítenek a pénteken kezdődő törökországi Izmiri Film és Zene Fesztiválon, ahol a zsűrielnök Goda Krisztina lesz, Szabó István pedig életműdíj elismerésben részesül - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t pénteken.

Hírek

Június 21-én kezdődik a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF); az ingyenesen látogatható eseményen öt napon át 60 órányi animációt láthat és számos további programon is részt vehet a közönség.

Hírek

Újabb magyar filmes, televíziós aranykor következhet be a közmédia és a Nemzeti Filmintézet (NFI) közötti megállapodásnak köszönhetően - mondta Altorjai Anita hétfőn a közmédiában.

Hírek

Tősér Ádám Blokád című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben, a legjobb rendező a Magasságok és mélységek alkotója, Csoma Sándor lett.

Hírek

A helyi magyar kultúra értékeit bemutató portréfilmekkel június 25-ig lehet jelentkezni a 9. Kulturális Filmek Fesztiváljára, melynek díjátadó ünnepségét és az ahhoz kapcsolódó programokat augusztus 31. és szeptember 3. között Balatonakarattyán tartják.

Hírek

Szerdán kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben, az idei programsorozatban filmekkel, könyvbemutatóval és kiállítással a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) is részt vesz.

Hírek

Erdélyi dokumentumfilmeket várnak idén a 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle versenyprogramjába, a Filmgaloppba, melybe augusztus 20-áig lehet nevezni - közölte az MTI-vel Jakab-Benke Nándor, a verseny kurátora.

Hírek

Hogyan tudnék élni nélküled? címmel zenés film készül Demjén Ferenc legnépszerűbb slágereivel, a Nemzeti Filmintézet támogatásával. A musical forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Krisztina írta, rendezője Orosz Dénes - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Szeptember 12. és 17. között rendezi meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont, a restaurált klasszikusok és filmtörténeti gyöngyszemek nemzetközi fesztiválját a Nemzeti Filmintézet (NFI) - tájékoztatta az NFI hétfőn az MTI-t.

Hírek

Az animáció mint műfaj a következő évtizedekben egyre elterjedtebb lesz - fogalmazott Kollarik Tamás a 16. Animációs Filmfesztivál (KAFF) keretében megrendezett konferencia elnöke pénteken Kecskeméten.

Hírek

Magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben hirdették meg a 22. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre szeptember 30-áig várják a nevezéseket - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Hírek

Ötven éve, 1973. június 20-án halt meg Keleti Márton háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, akinek nevéhez a magyar filmtörténet olyan sikerdarabjai fűződnek, mint a Mágnás Miska, A tizedes meg a többiek. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A 27 című magyar-francia koprodukcióban készült animációs kisfilm nyerte el a legjobb rövidfilmzenének járó díjat pénteken a Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválon. A Buda Flóra Anna rendezésében készült alkotás zenéjét Mákó Rozi és Mákó Mári duója, a COMMITTEE komponálta.

Hírek

Román Katalin a nyílt örökbefogadásról szóló, Hat hét című filmben nyújtott kimagasló színészi alakításáért díjat kapott az A-kategóriás Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t szerdán.

Hírek

Kern András főszereplésével a napokban megkezdődött a Ma este gyilkolunk című krimikomédia forgatása Fazekas Péter rendezésében - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Alig három nappal a Franciaországot megrázó késelés után, a kelet-franciaországi Annecyben megkezdődött vasárnap a világ egyik legjelentősebb nemzetközi animációs fesztiválja, amelyre idén rekordszámú magyar alkotás kapott meghívást: Gauder Áron Kojot négy lelke című filmje a fő versenyprogramban indulhat az Annecy Kristályért.

Hírek

Esztergályos Cecília színésznő, táncművész, Mészáros Márta rendező, Reviczky Gábor színművész, Romwalter Béla (Richy) producer és Ternovszky Béla rajzfilmrendező kaptak életműdíjat pénteken a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartott gálaesten.

Hírek

A 11. Friss Hús fesztiválon a legjobb magyar rövidfilm Gyimesi Anna Affrikáta című alkotása, a legjobb magyar animációs film Buda Anna Flóra 27 című animációs filmje, a legjobb nemzetközi rövidfilm pedig a francia Christophe Granger Roadtripper című munkája lett. A legjobb színész díját Kováts Adél és Székely Rozi vihette haza - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Számomra az öregkor mindig tizenöt évvel több, mint amiben éppen vagyok."
Bernard M. Baruch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ