Hírek

Videoklip, LEGO és MobilBalaton kategóriában várják a másfél perces videókat a Cinemira filmes versenyre május 26-ig.

Hírek

Első alkalommal rendezik meg a Little Europe Filmfesztivált a Toldi Moziban április 25. és 27. között, a rendezvényen hét közép-európai játékfilmet és két dokumentumfilmet mutatnak be.

Hírek

Vasárnap estig ingyenesen lehet megnézni a csütörtökön elhunyt Ragályi Elemér által fényképezett Fotográfia, Régi idők focija, valamint Szirmok, virágok, koszorúk című alkotásokat a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming platformján, a Filmión.

Hírek

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Ragályi Elemér Kossuth- és Emmy-díjas operatőr, filmrendező, érdemes és kiváló művész - erősítette meg Ragályi Márton az MTI-nek.

Hírek

22 filmből álló ajánlattal járul hozzá a Petőfi 200 emlékév gazdag kulturális kínálatához a Nemzeti Filmintézet-Filmarchívum, a válogatásban ismert, népszerű alkotások és keveset játszott kuriózumok is szerepelnek, romantikus filmtabló, kalandfilm, parabola, realista hangvételű történelmi filmek éppúgy, mint a rövidfilmek és animációs feldolgozások - tudatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel szerdai közleményében.

Hírek

Teljessé vált a 2023-as Budapest Debut Film Forum programja, amelyet március 27. és 31. között rendeznek meg a margitszigeti Kristály Színtérben - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

Hírek

Október végén rendezik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált, a nevezéseket április 16-ig várják - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Hírek

Miklós Mari kapta az Adolph Zukor díjat.

Hírek

A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.

Hírek

Hónapok óta forog a Kollarik Tamás ötlete alapján készülő életrajzi sport-dokumentumfilm a szombaton hetven esztendős erdélyi magyar labdarúgóról, Bölöni Lászlóról.

Hírek

Előkészületi fázisban lévő rövidfilmes projektekkel lehet jelentkezni március 31-ig a június 1-7. között megrendezendő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál pitchfórumára.

Hírek

Tizenkét kategóriában április 6-ig lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Április 13-tól lesz látható a magyar mozikban Az első kettő című romantikus játékfilm Szövényi-Lux Balázs rendezésében.

Hírek

Öt magyar film ingyen lesz megtekinthető a Filmión a magyar film napja alkalmából. Kiválasztásukra a Filmintézet online közönségszavazást indított.

Hírek

Hazugságokkal és elhallgatásokkal teli családi vacsora történetét meséli el Hartung Attila rendező második nagyjátékfilmében, amelyet a ráckeresztúri Pázmándy-Brauch kastélyban forgatott Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Nagy Márk, Hay Anna és Lengyel Tamás szereplésével - közölte a produkció szerdán az MTI-vel.

Hírek

Szükség van a fiatal tehetségekre a magyar mozgóképszakmában - hangsúlyozta Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet (NFI) vezetője a MegaYouth forgatókönyvírói pályázat szakmai napján tartott kerekasztalbeszélgetésen csütörtökön Budapesten.

Hírek

Százöt országból mintegy 1260 filmmel jelentkeztek hazai és külföldi alkotók a Kék Bolygó Alapítvány támogatásával megrendezendő IX. Nemzetközi Környezetvédelmi Filmfesztiválra, amely május 19. és 21. között várja az érdeklődőket Gödöllőn, a Királyi Kastélyban.

Hírek

Idén három operatőr, Balog Gábor, Buglya Sándor és Lugossy István kapja meg a Kovács László-Zsigmond Vilmos Életműdíjat - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Hírek

Meghosszabbították a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nevezési határidejét, így március 27-én éjfélig lehet regisztrálni a 16. KAFF versenyprogramjába - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Szabó Levente, a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmvágó hallgatója több mint 23 ezer induló közül nyerte meg a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyt.

Hírek
A Magyar Hollywood Tanács immár hetedik éve ünnepelte meg az Oscar-díj átadását.
Hírek

Spanyol távlatok címmel nyolcalkalmas vetítéssorozattal jelentkezik az Uránia Nemzeti Filmszínház március 17. és április 29. között - közölte az intézmény az MTI-vel.

Hírek

Március 13-án debütál a Cziffra György életét bemutató, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilm a Cziffra Fesztiválon.

Hírek

Kihirdették az első Metuscope online filmszemle szakmai díjazottjait, a rövidfilmek kategóriájában a Beleznai Márk rendezte Agapé, míg az animációs filmek között Horesnyi Máté rendezése, Petri György versének adaptációja, a Reggeli nyert.

Hírek

Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A szorgalom a közepes tehetség legnagyobb segítője."
Seneca
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ