Hírek

Csengettyűk címmel március 28-án mutatják be a mozikban a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részét. A premierhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak.

Hírek

Az alkotók és a főszereplők jelenlétében mutatták be vasárnap este Londonban az 1848. március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló, Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet.

Hírek

Elkészült az a virtuális stúdió a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amellyel Európában egyedülálló, és az egész világon ritkaságnak számító oktatási infrastruktúra jött létre a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet Mészáros utcai képzési helyszínén.

Hírek

Hetvenhét éves korában meghalt Gát György rendező, producer; a halálhírt lánya, Gát Anna tette közzé bejegyzésében az X-en (korábbi nevén Twitter) szerdán.

Hírek

Egy nappal hosszabb, tizenegy napos lesz idén a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), a szemle 23. kiadása június 14. és 24. között zajlik - közölték kedden az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Portugália legrégebb óta megrendezett seregszemléjén, a szombat este véget ért 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon Madarász Isti Átjáróház című fantasy-romkomja elnyerte a fesztivál közönségdíját, míg a Nemzeti Filmintézet filmpromóciós tevékenységét különdíjjal méltatták a szombat esti zárógálán.

Hírek

Bostonban, a Harvard Egyetemen is bemutatták a Semmelweis című magyar mozifilmet a Semmelweis Egyetem és a Harvard közötti szakmai együttműködés jegyében, a New York-i Liszt Intézet szervezésében.

Hírek

Erdélyben is látható lesz március 15-étől a Most vagy soha! című film - közölték az MTI-vel a vetítések szervezői, a Taylor Projects és A Vándormozi.

Hírek

Megjelent az Egyesült Államokban Kovásznai György legendás animációs filmje, a Habfürdő.

Hírek

Országos bemutatója előtt több, közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen is látható lesz Budapesten és vidéken Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap, amely keserédes humorral az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó kapcsolati problémákat boncolgatja.

Hírek

A televíziós sugárzásoknak köszönhetően átlagosan tizennégyszeresére nőtt a magyar mozifilmek nézőszáma a filmszínházakban elért közönségszámhoz képest - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása, amelynek eredményeit szerdán közölték az MTI-vel.

Hírek

Április 4-től látható a mozikban Csáki László első animációs mozifilmje, a Kék Pelikan - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

Hírek

Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre, amelyre március 30-ig ingyenesen, ezt követően 20 ezer forintért lehet nevezni július 30-ig.

Hírek

Az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi animációs seregszemlére, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába kapott meghívást Traub Viktória Cipők és paták című új alkotása.

Hírek

A Most vagy soha! egy politikán felüli film - hangsúlyozta Rákay Philip, az 1848/49-es szabadságharc történetét bemutató alkotás forgatókönyvírója és kreatív producere a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hírek

Az alkotók jelenlétében mutatták be szerda este Budapesten a március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amely csütörtöktől látható országszerte a mozikban.

Hírek

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Párizsban a Cinémathéque française archívfilm fesztivált: a március 13. és 17. között zajló eseményen mutatják be a restaurált A halál után című magyar némafilmet. A fesztivál Elek Judit rendező munkássága előtt tiszteleg - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-t.

Hírek

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

Hírek

A kiüresedett párkapcsolatokról beszél humorral Hajdu Szabolcs Balázs Béla-díjas rendező új filmje, a Kálmán-nap, amely március 14-től került a mozikba.

Hírek

Hét produkció, köztük a Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus életét és munkásságát feldolgozó dokumentumfilm elkészítését is támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Hírek

Már több mint tízezer iskolás vett részt a Nemzeti Filmintézet (NFI) és az Art-Mozi Egyesület KLASSZ Napok programjában, amelynek célja a magyar filmek és a közösségi moziélmény népszerűsítése a tinédzserek körében.

Hírek

Portugália népszerű seregszemléje, a pénteken kezdődő 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztivál külön programot szentel a magyar alkotóknak, és műsorra tűzi a közelmúlt legsikeresebb filmjeit - közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel.

Hírek

Május 2-től játsszák a magyar mozik Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai A boldogság ügynöke (Agent of Happiness) című, magyar-bhutáni koprodukcióban készült dokumentumfilmjét, amely folytatja a Sundance Nemzetközi Filmfesztivállal megkezdett nemzetközi fesztiválkörútját is.

Hírek

Egy 110 éves Kertész Mihály filmmel és Pacsay Attila zenéjével indul február 27-én az új, film-zene sorozat az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Hírek

Nemzetközi balettválogatót tartanak a hétvégén Budapesten. A Grand Audition idei eseményén az előválogatást követően 145 fiatal mutatkozhat be a külföldi társulatoktól érkező szakemberek előtt a Magyar Táncművészeti Egyetemen (MTE).

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ