Hírek
A fiatal grúz származású rendező, Géla Babluani első filmje üstökösként robbant be az európai filméletbe. A visszafogott eszközökkel dolgozó rendező egy olyan feszült és izgalmas filmet alkotott, melynek képei lenyomatként sokáig ott maradnak a nézők emlékezetében.
Hírek
Arthur Pennt, a Bonnie és Clyde, a Kis nagy ember és számos más kiváló alkotás rendezőjét munkásságáért tiszteletbeli Arany Medve-díjjal tüntették ki csütörtökön a berlini filmfesztiválon.
Hírek
Apja halála után Stephane visszaköltözik Mexikóból az anyjához, Párizsba. A húszas éveiben járó fiúnak gyerekkora óta gondot okoz, hogy álmait elkülönítse a valóságtól. Sőt, mintha az álmok egyre nagyobb teret kapnának az életében. Szendergés közben a „Stephane TV” színfalai között karizmatikus műsorvezetőként szerepel, míg a való életben egy unalmas munkahelyen csetlik-botlik.
Hírek
Március 8-tól látható a hazai mozikban Mészáros Péter Kythéra című filmje, melyet a rendező cannes-i Arany Pálma-díjas rövidfilmje, az Eső után kísér.
Hírek
Február 11-én vasárnap este Guillermo del Toro felnőtteknek szóló meséje, A Faun labirintusa besöpörte a Brit Filmakadémia legjobb nem angol nyelvű filmért járó díját.
Hírek
Hamarosan végleg visszavonul a kamera másik oldalára Antonio Banderas spanyol származású színész, aki második saját rendezésű filmjét mutatta be a Berlinálén.
Hírek
Guillermo del Toro misztikus meséje, melyet tavaly őszi bemutatója óta 45 díjra (közte 6 Oscarra!) jelöltek, és melyből 25-öt el is hozott, hétvégén az angol BAFTA Filmdíjak közül nyert el hármat. Az Angol Filmakadémia 2007 február 11-én A Faun labirintusát a legjobb nem angol nyelvű film díjával ismerte el, míg a különleges látványvilágot a legjobb jelmeztervezőnek (Eugenio Caballero) és a legjobb sminkesnek/fodrásznak (José Quetglás/Blancha Sanchez) járó díjjal jutalmazta.
Hírek
Kezdődik a magyar hét a Berlinalén. Az immár 57-ik berlini filmfesztiválon ugyanis hétfőtől kerülnek bemutatásra a meghívott magyar filmek.
Hírek
Egyre több a favorit film és a világhírű sztár a Berlinben zajló nemzetközi filmfesztiválon. Az Edit Piaf tragikus életéről szóló, az 57-ik Berlinale megnyitóján bemutatott La Vie en Rose című, Olivier Dahan rendezte film fergeteges sikerével a hétvégén műsorra került újabb filmek versenyeznek.
Hírek
Celine Dion az I Knew I Loved You című dalt fogja elénekelni Ennio Morricone köszöntéséül a február 25-i Oscar-gálán, mivel az olasz zeneszerzőt tiszteletbeli Oscar-díjjal tüntetik ki.
Hírek
A Dogma filmek vezéralakja, Lars von Trier legújabb filmjéből kiderül, hogy nemcsak az emberi lélek legmélyebb és legsötétebb bugyraiba képes bevezetni nézőit, hanem a nevettetéshez is remekül ért.
Hírek
Az Edith Piafról, a halhatatlan francia sanzonénekesnőről készült La vie en Rose című film vetítése nyitja meg február 8-án az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztivált.
Hírek
1994-óta nem volt arra példa, hogy Magyarországról öt film gazdagítsa a berlini filmfesztivál programját. 2007. február 8–18. között a Berlinale legfontosabb válogatásaiban sokszínű és markáns magyar jelenlét várható.
Hírek
Sosem szabad feladni. Chris Gardner (Will Smith) mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban élhessen. A szerencse azonban valahogy sosem szegődik mellé, és bár fáradhatatlanul próbálkozik a meggazdagodással, egyre szegényebbek lesznek: végül a felesége (Thandie Newton) is elhagyja.
Hírek
Tovább menetel az év egyik legnagyobb sikere, a Dreamgirls, mely nem csupán díjakat és jelöléseket gyűjt be, hanem némi készpénzt is. A film eddig három Arany Glóbusz-díjat szerzett – Jennifer Hudson és Eddie Murphy révén, illetve megkapta a Legjobb film címet a vígjáték és musical kategóriában, Hudson és Murphy elnyerte a filmszínészek szakszervezetének díját is (SAG Award) és mindketten Oscar-jelöltek is egyben.
Hírek
Omar Sharif, Zsivágó doktor Oscar-díjas megformálója megütött egy parkolóinast, amiért kedden két év próbaidő letöltésére, pszichológiai tanfolyamra és ezer dollár büntetés kifizetésére kötelezte a Beverly Hills-i legfelsőbb bíróság.
Hírek
Elhunyt Erdőss Pál filmrendező; az alkotót 60 éves korában, súlyos betegség után szerdán hajnalban érte a halál - tudatta a művész családja.
Hírek
Az ázsiai filmgyártás egyik legelismertebb rendezője a koreai Kim Ki-duk (Bin Jip és Tavasz, nyár, ősz, tél). Filmjében a szerelem, az emberi kapcsolatok mélységét kutatja, a harcot az elmúlással. A történet kivetül a mai Dél-Koreára is, ahol az ijesztő adatok azt mutatják, hogy a húszas éveikben járó nők fele átesett már valamilyen plasztikai műtéten.
Hírek
A Verdák nyerte a legjobb filmnek járó Annie díjat a játékfilmes és televíziós animációs filmek versenyében vasárnap, s ezzel biztos befutónak számít az Oscar-díjért folyó küzdelemben is.
Hírek
Kelet-Berlin, 1984, öt évvel a berlini fal leomlása előtt: az NDK és állambiztonsági szolgálata még elnyomja a (másként) gondolkodókat, és kíméletlen megfigyelő-besúgó rendszere mindenkit behálóz. Ennek a gépezetnek tökéletes fogaskereke Gerd Wiesler százados (Ulrich Mühe), akit politikai nyomásra egy sikeres színpadi szerzőre, Georg Dreymanra (Sebastian Koch) és élettársára, Christa-Maria Sielandra (Martina Gedeck) színésznőre állítanak.
Hírek
Egy király és egy királynő aratta le a Brit Film- és Tévéművészeti Akadémia (BAFTA) megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekintett díjainak javát a vasárnap esti londoni díjkiosztón.
Hírek
Fergeteges sikert aratott az 1963-ban elhunyt Edit Piaf világhírű francia sanzonénekes életéről szóló La Vie en Rose című film az 57-ik berlini filmfesztivál megnyitóján.
Hírek
125 forgatókönyvíró találkozott 2006. november 21-én és 22-én Thesszalonikiben az első Európai Forgatókönyvírók Konferenciáján, hogy meghatározzák a szakma szerepét a 21. században. A sztorik, a jogok és pénzügyek kimerítő megtárgyalását követően a résztvevők elfogadták az Európai Forgatókönyvírók Kiáltványát (The European Screenwriters Manifesto) – csatolva magyar és angol nyelven.
Hírek
Szobrot akar emelni Rockynak, a bokszolónak egy szerb falu, mert megelégelte, hogy csakis akkor kerül a hírekbe a neve, ha árvíz önti el.
Hírek
Kedd éjszaka a magyar filmekre adott szavazatok összeszámlálásával – azaz a váltott jegyek összesítésével – megszületett a 38. Magyar Filmszemle első, nem hivatalos látogatottsági végeredménye. A rendezvény négy helyszínén a január 30-i nyitónaptól a február 6-i díjkiosztásig 47 101 nézőt regisztráltak. A hagyományok szerint a legmagasabb látogatószámokat a 34 játékfilm mellé könyvelhették, de sok ezren voltak kíváncsiak a dokumentumfilmekre és a kísérleti-, kisjátékfilmekre is.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ Becsaptam az inasomat!...A gazember lopja az edényemet a pincéből, és azt hiszi, hogy nem tudom. Pedig - tudom!"
Kemény Zsigmond
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ