Hírek

Életének 96. évében meghalt Köllő Miklós Balázs Béla-díjas dramaturg, forgatókönyvíró, színész, stúdióvezető - tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége kedden az MTI-vel.

Hírek

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák című film berendezője is elnyerte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját a vasárnap Londonban megrendezett díjátadó gálán.

Hírek

Az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos Semmelweis című filmjére a tavaly november 30-i bemutató óta már több mint háromszázezren váltottak jegyet - közölte a produkció az MTI-vel.

Hírek

Március 14-től látható a mozikban a Most vagy soha! című romantikus kalandfilm március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról.

Hírek

A cseh filmművészet elmúlt két évének legjobb alkotásaiból öt filmet tűz műsorára a 10. Cseh Filmkarnevál, amelyet február 21. és 25. között tartanak a Toldi moziban - tájékoztatta a Budapest Film Zrt. az MTI-t.

Hírek

Premier előtt mutatták be kedden Budapesten a Pacskovszky József rendezésében készült, Majdnem menyasszony című romantikus tévéfilmet, amely február 11-én, vasárnap 21 órakor debütál majd a Duna csatornán.

Hírek

Átadták a Magyar Filmkritikusok Díját pénteken: a B. Nagy László-díjat Moldovai Katalin filmje, az Elfogy a levegő nyerte el, a legjobb rendezés díját Szabó Mátyásnak ítélték a Látom, amit látsz című filmért. Az Életmű-díjat Schulze Éva forgatókönyvíró, producer kapta.

Hírek

A magyar animáció atyjaként tisztelt Macskássy Gyula születésnapján, február 4-én hirdeti meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) a magyar animáció emlékévét, amelynek során számos rendezvénnyel várja a nézőket, és amelyhez kapcsolódva a FILMIO-n a klasszikus rajzfilmek egész évben ingyenesen lesznek láthatók - áll az NFI MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Hírek

A dunaszerdahelyi DAC sportklub történetéről és Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző-zeneszerző-költőről szóló dokumentumfilm gyártását, valamint a cseh-szlovák-magyar-lett koprodukcióban készülő, Erdő című filmdráma megvalósulását támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Hírek

A három testőr: Milady című történelmi kalandfilm vetítésével veszi kezdetét február 28-án a 14. Frankofón Filmnapok.

Hírek

Moldovai Katalin első mozifilmjének rendezése, az Elfogy a levegő a trieszti fesztiválról négy díjat hozott el, míg a törökországi Izmirben megrendezett nemzetközi filmfesztiválon Az unoka című film főszereplőjét, Blahó Gergelyt, valamint a Larry rendezőjét, Bernáth Szilárdot díjazták.

Hírek

A Nemzeti Művelődési Intézettel együttműködve a Nemzeti Filmintézet országos filmklubhálózatot indított, amely 180 vidéki településre juttat el klasszikus és mai magyar filmeket rendszeres, ingyenes vetítéssorozatokkal, felkészült filmklubvezetőkkel.

Hírek

Molly Manning Walker Hogyan szexeljünk című alkotásának kísérőfilmjeként kerül a mozikba Buda Flóra Anna animációs rövidfilmje, a 27. A filmek április 4-től láthatók országosan a mozikban - tájékoztatta a forgalmazó kedden az MTI-t.

Hírek

Idén is meghirdeti Némafilmhez filmzenét! című pályázatát a Művészetek Völgye és a Nemzeti Filmintézet.

Hírek

Csütörtöktől vetítik a magyar mozik Breier Ádám első nagyjátékfilmjét, a Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készült, Lefkovicsék gyászolnak című filmet - tájékoztatta a forgalmazó Mozinet az MTI-t vasárnap.

Hírek

Oscar- és César-jelölt filmeket is vetítenek az idei Frankofón Filmnapokon, amelyeken a vetítések mellett több mint hatvan program várja Budapesten és 16 vidéki városban a közönséget február 28. és március 10. között.

Hírek

Csütörtöktől látható a magyar mozikban a Nyersanyag című új magyar alkotás, Boross Martin első játékfilmje.

Hírek

Március 14-én, a Budapest Film forgalmazásában kerül a magyar mozikba Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap, amely keserédes humorral az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó kapcsolati problémákat boncolgatja.

Hírek

A Nemzeti Filmintézet - Filmarchívum ingyenesen elérhetővé tette kedden YouTube-oldalán az Elveszett magyar filmek című dokumentumfilmjét, amely bemutatja a magyar filmipar elmúlt 120 évének viszontagságait, a megsemmisült filmek tragikus körülményeit és rég elfeledettnek vélt alkotások újrafelfedezési lehetőségét.

Hírek

Vitézy László Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, producert, érdemes és kiváló művészt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) saját halottjának tekinti - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

Hírek

Nyolcvanhárom éves korában pénteken hajnalban elhunyt Vitézy László Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, érdemes és kiváló művész.

Hírek

Nyáron kezdődik az Oscar-díjas Saul fiát és a Napszállta című filmet is jegyző Nemes Jeles László új filmjének forgatása. A francia-német-brit koprodukcióban készülő, Árva című alkotáshoz jelenleg zajlik a szereplőválogatás.

Hírek

Tíz éve, 2014. január 31-én hunyt el Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas filmrendező, a magyar és egyetemes filmművészet egyik kultikus alakja. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Február 9-én és 10-én várja a közönséget a Budapest Independent Film Festival a Kino Cafe Moziban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ