Hírek

Több mint száz új és klasszikus magyar filmet tesz elérhetővé az iskolák, oktatási intézmények számára csoportos mozivetítések szervezéséhez a KLASSZ Napok országos programsorozat.

Hírek

A budapesti rendező, Zsigmond Dezső A kolompok nyelvén - Gyékénykoporsó című filmje kapta meg a XXII. Lakiteleki Filmszemle fődíját, amelyet pénteken adtak át a Hungarikum Ligetben.

Hírek

A franciaországi Arras-ban Moldovai Katalin bemutatkozó mozifilmje, az Elfogy a levegő kapta a közönségdíjat, míg a Tallinni Black Nights fesztiválról a legjobb animációs rövidfilm díját hozta el Hegyi Olivér A szív kertje című alkotása - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-t.

Hírek

A milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon a zsűri "Mention d Honneur 2023" különdíját érdemelte ki a jelenlegi legidősebb élő olimpiai bajnokról, a 102 éves Keleti Ágnesről készült dokumentumfilm.

Hírek

Díjnyertes filmekkel és új magyar alkotásokkal várja a közönséget az Európai Art Mozi Nap, amelyet a kontinens több száz mozijában, köztük 29 magyarországi art moziban rendeznek meg vasárnap.

Hírek

Az elmúlt év magyar filmterméséből mutat be válogatást november 12-19. között a román főváros közönségének a 17. Bukaresti Magyar Filmhét.

Hírek

Az Európai Filmakadémia (EFA) kedden videoüzenetben jelentette be az idei Európai Filmdíj-jelöléseket. A legtöbb - öt - kategóriában Jonathan Glazer Zone of Interest című holokausztdrámáját jelölték a díjra. Az animációs és a rövidfilmes kategóriában magyar jelölt is szerepel.

Hírek

Kedden kezdődik a 17. Román Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Román Kulturális Intézet és az Uránia együttműködésében ezúttal hat új alkotást láthat a közönség - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Hírek

A magyar koprodukcióban készült Libertate 89 - Nagyszeben című film nyitja a 17. Román Filmhetet az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a román filmművészet új termése mutatkozik be november 7. és 12. között.

Hírek

Fődíjat nyert Madarász Isti Átjáróház című filmje a Drakula Filmfesztiválon Brassóban.

Hírek

Három díjat nyert a Semmelweis a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon: Koltai Lajos rendezése lett a legjobb film, Vecsei H. Miklós a legjobb színész, Nagy Katica pedig a legjobb színésznő díját nyerte el az anyák megmentőjéről készült filmben nyújtott alakításáért.

Hírek

A Larry című film fényképezéséért Hartung Dávid kapta a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, a seregszemle elismeréseit szombaton adták át a szegedi Belvárosi moziban - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

A Semmelweis című film vetítésével kezdődik a 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál pénteken Koltai Lajos rendező részvételével, aki munkássága elismeréseként életműdíjat vehet át - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje a marokkói Szale városában megrendezett szemle, míg Császi Ádám Háromezer számozott darab című alkotása a ljubljanai nemzetközi filmfesztivál fődíját nyerte el a hétvégén. Gauder Áron Kojot négy lelke című animációja a portugáliai Espinhoban, a Cinanimán lett a legjobb és a bolognai Future Filmfesztiválon is díjazták - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t hétfőn.

Hírek

A spanyol filmművészet tíz új alkotását láthatja a közönség november 21. és 26. között a Spanyol Filmhéten az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Hírek

A németországi Cottbusi Filmfesztiválon a FIPRESCI - a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének - díját, a franciaországi Arras Film Festivalon pedig a Kritikusok díját nyerte a hétvégén Tudor Giurgiu rendező magyar koprodukcióban készült Libertate 89 - Nagyszeben című történelmi drámája - közölte a film kommunikációjával megbízott ügynökség hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Húsz díjat osztottak ki a 9. Magyar Speciális Filmfesztiválon, a fogyatékossággal élők nemzetközi filmes seregszemléjén, amelyen 60 filmet láthatott a közönség - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Hírek

Várhatóan jövő évben mutatják be a Ma este gyilkolunk című, Agatha Christie-stílusát idéző, humoros és fordulatokban gazdag krimi-vígjátékot Fazakas Péter rendezésében.

Hírek

Hiánypótló eseménynek bizonyult, így idén is megrendezik a Kolozsvári Magyar Rajzfilmhétvégét november 11-én és 12-én, valamint november 18-án és 19-én a kincses városban - tájékoztatta az MTI-t Oláh Emese kolozsvári alpolgármester sajtóirodája.

Hírek

Magyarországi film, Gyimesi Anna Affrikáta című alkotása nyerte idén a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját - közölték vasárnap a szervezők.

Hírek

A fogyatékossággal élők által készített hatvan filmet láthat a közönség a kedden kezdődő 9. Magyar Speciális Filmfesztiválon Budapesten, Egerben, Szolnokon és Szombathelyen - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

Hírek

A napokban kezdődött és három országban, Magyarország mellett Németországban és Franciaországban harminc napon át tart Nagy Borbála A világ eredete című filmjének forgatása.

Hírek

Csütörtöktől a magyar mozikban is vetítik Moldovai Katalin Elfogy a levegő című első nagyjátékfilmjét.

Hírek

Idén szeptemberben rendezték meg a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi filmfesztivált, melynek versenyprogramjában és versenyen kívül vetített díjnyertes filmjeiből készült válogatást a Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art Mozitermeiben tekinthetik meg az érdeklődők november 2. és 22 között.

Hírek

November 16-tól lesz látható a magyar mozikban a Magasmentés című magyar dráma Fésős András rendezésében.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ A világ Isten bűnbeesése."
Hebbel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ