Hírek

Edoardo De Angelis olasz rendező Comandante (Parancsnok) című második világháborús tengeralattjáródrámájával nyílik meg szerdán este a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál. A mustra hivatalos programjában Reisz Gábor Magyarázat mindenre című, harmadik nagyjátékfilmje is szerepel, a Biennale College Cinema szekcióban pedig Vermes Dorka első nagyjátékfilmje, az Árni lesz látható.

Hírek

Harminckét, filmmel és videóval foglalkozó fiatal alkotása részesült elismerésben vasárnap a 30. Országos Diákfilmszemlén.

Hírek

Szeptember 12-én a Maléna című dráma vetítésével kezdődik az Uránia Nemzeti Filmszínház Dísztermében a Budapesti Klasszikus Film Maraton, amely szeptember 17-ig várja az érdeklődőket öt helyszínen - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-t.

Hírek

2024-ben kerülhet a magyar mozikba Schwechtje Mihály második nagyjátékfilmje, a Sünvadászat, amelyet beválogattak a rangos San Sebastian Filmfesztivál szakmai programjába, így először a nemzetközi szakmai zsűri láthat részleteket belőle - tájékoztatta a film forgalmazója az MTI-t kedden.

Hírek

A hétvégén kezdődő szarajevói filmfesztivál fő versenyében indul Tudor Giurgiu Libertate 89 - Nagyszeben című, román-magyar koprodukcióban készült filmje. Somogyvári Gergő, Buda Flóra Anna, Gyimesi Anna, Szelestey Bianka és Erhardt Domonkos alkotásai a fesztivál dokumentum-, rövid- és diákfilmes versenyprogramjaiba kaptak meghívást.

Hírek

Tizenhét nemzetközi versenyfilm, köztük a cannes-i, a velencei, a Sundance, a berlini és a Karlovy Vary-i fesztiválon vetített alkotások, valamint egy magyar film világpremierje is szerepel szeptember 1. és 9. között a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Deák Kristóf Az unoka című thrillerét választotta a legjobbnak a közönség hétvégén a Stony Brook Filmfesztiválon New York államban.

Hírek

Családja, egykori barátai és kollégái, a filmes szakma képviselői jelenlétében pénteken római katolikus szertartás szerint újratemették Kovásznai György animációsfilm-rendezőt, képzőművészt a Farkasréti temetőben.

Hírek

A vasárnap kezdődő 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szervezői kedden bejelentették a fesztivál hivatalos programját, amelyben Reisz Gábor új filmje is szerepel.

Hírek

A zsűri díjával jutalmazta a Skip City filmfesztivál nemzetközi zsűrije Japánban Szakonyi Noémi Veronika nyílt örökbefogadásról szóló Hat hét című drámáját.

Hírek

Törőcsik Franciska és Ember Márk főszereplésével késő ősszel kezdik forgatni a Hogyan tudnék élni nélküled? című musicalt, amely egy kalandos balatoni nyár történetét meséli el Demjén Ferenc dalaival - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-t.

Hírek

Három kategóriában várják a nevezéseket augusztus 1-ig a 30. Országos Diákfilmszemlére - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hírek

Császi Ádám Háromezer számozott darab című alkotása is versenybe száll a palicsi filmfesztivál fődíjáért július 15. és 21. között - olvasható a rendezvény honlapján.

Hírek

Hatvanhatéves korában elhunyt Medvigy Gábor Balázs Béla-díjas operatőr, fotóművész, érdemes művész, akit a magyar filmkritikusok négyszer is az év operatőrének választottak - tudatta a Facebook-oldalán a HCA - Magyar Filmoperatőrök Egyesülete hétfőn.

Hírek

A Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában, szeptember 3-án lesz a magyarországi premierje Tudor Giurgiu román-magyar koprodukcióban készült Libertate 89 - Nagyszeben című történelmi drámájának - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Buda Flóra Anna, Gyimesi Anna, Somogyvári Gergő alkotását, valamint Tudor Giurgiu román-magyar koprodukcióban készült nagyjátékfilmjét is díjazták a Szarajevói Filmfesztiválon szombat este.

Hírek

Ebben az évben 23 országból 64 alkotás száll versenybe a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon, amely augusztus 29. és szeptember 3. között várja a közönséget Budapesten.

Hírek

Moldovai Katalin erdélyi rendező Elfogy a levegő című első nagyjátékfilmje a szeptember a 7. és 17. között zajló Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Discovery szekciójába kapott meghívást - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Drámai és komikus helyzetek között egyensúlyoz a Majdnem menyasszony című tévéfilm , amely Herczeg Ferenc A fehér páva című regényéből készült, és látható lesz a Duna csatornán. A forgatás kedden ért véget Ráckeresztúron.

Hírek

A szeptember elsején induló fesztiválra készülve a CineFest a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal (NMMH) közösen hirdet kisfilmes pályázatot a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

Hírek

Executive producerként csatlakozott Turai Balázs Amok című animációs filmjéhez a Monty Pythonból is ismert Terry Gilliam - tájékoztatta Osváth Gábor, a film egyik producere az MTI-t csütörtökön.

Hírek

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című új filmje az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezendő 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos válogatásában mutatkozik be először.

Hírek

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész július 26-án lesz hetvenöt éves. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Háromezer számozott darab című alkotásával Császi Ádám nyerte el a legjobb rendezőnek járó Palicsi Torony díjat a 30. Nemzetközi Palicsi Filmfesztiválon - jelentették be a szervezők pénteken.

Hírek

Július végén indul az Uránia Nemzeti Filmszínházat működtető Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. és a Nemzeti Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. (NMI) új országjáró szolgáltatása, a Tájoló mozi, amelynek keretében a nyár folyamán alkalmi vetítéseken tizenkilenc vármegye egy-egy mozival nem rendelkező településén lesz alkalom a közösségi filmnézésre - tájékoztatta az intézet hétfőn az MTI-t.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ