Audrey Tautou nem akar szerepimázst teremteni
Dátum: 2008. március 27., csütörtök, 16:16
Audrey Tautou nem hiszi, hogy bárki utána ácsingózna Hollywoodban, de egyébként is jól érzi magát a francia film világában, megállás nélkül forgat. Magyarországon hamarosan vetítik Egyedül nem megy című új romantikus filmjét, az AP hírügynökségnek pedig a nálunk már megfordult Drágaságom című produkcióval kapcsolatban nyilatkozott, amelyet pénteken mutatnak be a tengerentúli mozikban.

Nem mintha nem akarna többé angol nyelvű filmben szerepelni, az Amélie csodálatos életével befutott légies színésznő azért mégiscsak a nagysikerű Da Vinci-kód szimbólumkutatójának szerepével tört be a mainstream amerikai moziba. De - mint mondja - nem igazán látja, miért akarná éppen őt, a kis francia lányt az isten háta mögötti Montluconból egy álomgyári rendező. Egyébként sem érez elég erőt magában egy ilyen fordulathoz.

Így is változatos szerepek találják meg. A Drágaságomban például a korábban főként „jókislányokat" alakító Tautou kalandornővé változott. „Mesés lehetőség volt felépíteni ezt a jellemet, kicsit komédiázni, átalakulni" - emlékezett az interjúban.

A történet egy gazdag pasikra utazó nőciről szól, aki véletlenül behálóz egy félénk szállodai alkalmazottat, mert milliomosnak hiszi. A férfi azonban beleszeret, és mikor a ledér teremtés ráébredve, hogy rossz lóra tett, faképnél hagyja, utána ered.

A filmet Pierre Salvadori rendezte, aki egyenesen a színésznő számára írta ezt a szerepet, még a képét is kiragasztotta dolgozószobája falára az ihlet kedvéért.

„Úgy éreztem, Tautou hihetővé tudja tenni ezt a karaktert. A nő ugyanis olyan kemény, gonosz és agyafúrt, hogy ha nem humorral, fantáziával és költészettel játssza valaki, menten megutáltatta volna magát minden nézővel" - lelkendezett a filmes.

A Szeretni bolondulásig-ban egyébként lubickolt már egyet a negatív hős szerepében: akkor egy házas férfit üldözött beteges szerelmével.

„Sohasem típus alapján választok szerepet. Sohasem törekedtem valamiféle szerepimázs megteremtésére és megtartására. Örömömet lelem abban, hogy különböző kalandokban van részem különböző emberekkel - és bár ez önzésnek tűnhet - így sok új dolgot kapok" - árulta el.

Tautou a magánéletben nem rajong az elegáns cuccokért, a beszélgetésre is smink nélkül, szürke pamut ingruhában, fekete szvetterben állított be egy párizsi kávézóba.

„Nem az vagyok, aki rájátszik a nőiességére, nem illik a természetemhez. A kalandornő szerepében fedeztem fel, hogy a férfifantázia vágyainak tárgya is lehetek, pedig ez aztán végképp sohasem fordult meg a fejemben" - állította a színésznő, bizányára meglepve ezzel férfirajongóit.

Azért kedvvel viselte a Drágaságomhoz csináltatott parádés divatkölteményeket is, és következő filmjében, amelyben Coco Chanel divattervezőt játssza, még több módja lesz a cicomára.

Claude Berri Egyedül nem megy című romantikus vígjátékában viszont hordhat kinyúlt pulcsit, sőt kék overált is, mivel takarítónőt alakít, aki beleszeret egy csélcsap mesterszakácsba. Tautou másik partnere, Laurent Stocker idén César-díjat (az Oscar-díj francia megfelelője)kapott a produkcióban nyújtott játékáért.

A film magyar bemutatója április 24-én lesz.

(MTI-Panoráma)

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Ne aggódj, ma nem jön el a világvége. Ausztráliában már holnap van. "
Charles Schultz
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ