Interjúk
Az „acélhajú nőről” forgatott Deák Krisztina
A 43. Magyar Filmszemlén lesz először látható Deák Krisztina Aglaja című filmje. A mozgókép egy kelet-európai artistacsaládról szól, amelynek egyik produkciója az úgynevezett „acélhajú nő” – mondta el a rendező.
Interjúk
Az alkotók reményei szerint őszre elkészülhet a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) bemutatott, Átrajzolt film című munka második része, Szalay Péter rendező dokumentumfilmje, amely a Pannónia Filmstúdió történetét eleveníti fel.
Interjúk
„Minden film egy puzzle, meg kell találni a megoldást” – mondta Normand Roger, számos Oscar-díjas animációs film zeneszerzője, aki pénteken tartott előadást a 10. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) az animáció és a zene kapcsolatáról.
Interjúk
A 42. Magyar Filmszemle játékfilmes versenyprogramjában szerepel Dyga Zsombor legújabb filmje, az Utolér című alkotás, amely egy több szálon futó, feszültséggel teli dráma.
Interjúk
A 42. Magyar Filmszemlén mutatják be Hules Endre és Zsuráfszky Zoltán táncfilmjét. A halálba táncoltatott leány című játékfilmről, amelyet a hétvégén összesen három alkalommal vetítenek, Zsuráfszky Zoltán beszélt.
Interjúk
Interjú Louis-Ronan Choisy-val
A napokban került a hazai mozikba napjaink talán legelismertebb francia rendezője, François Ozon Menedék című filmje. A mozi férfi főszereplőjének Louis-Ronan Choisy-nak – aki eredeti szakmáját tekintve zenész – ez volt az első filmes munkája. A fiatal énekes-dalszerzőt, aki a mozi magyarországi premierje kapcsán érkezett hazánkba, míg a vetítőben a film díszbemutatója zajlott – kiszabadulva a fiatal lányok gyűrűjéből –, a mozi előterében ülve faggattuk.
Interjúk
A versenyképesség megőrzésével indokolja a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Film- és Televízió Főtanszak képzési struktúrájának átalakítását. Balázs Gábor hangmester, megbízott tanszékvezető elmondta: a kétlépcsős rendszerrel a szakemberek gyakorlati képzését szeretnék erősíteni.
Interjúk
Interjú Makk Károly Kossuth-díjas filmrendezővel
Makk Károly szerdán ünnepelte 85. születésnapját. A Kossuth-díjas filmrendező elmondta: sok filmterve van, egyelőre egyikben sem biztos.
Interjúk
Beszélgetés Pálfi Györggyel
Néha úgy érzi, a Hitler lánya című fikcióból kilépett figura is lehetne. Sötét világlátású filmjei ellenére a mindennapokban jó kedélyű. De a bankokkal szemben bizalmatlan, és a magyar közhangulatot anyanyelvünk szerkesztésmódjával is összefüggésbe hozza Pálfi György.
Interjúk
2010. április 8 – 18. között a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál immár 17. alkalommal bizonyította, hogy az egyik legnépszerűbb és legszínvonalasabb kulturális nagyrendezvény a főváros életében.
Interjúk
Koltai Gábor történelmi filmjei után ismét magyar filmben szerepel Franco Nero. Az eddig főként dokumentumfilmjeiről ismert Almási Tamás rendezte Márió, a varázsló egészen más stílusú alkotás: a rendszerváltás után néhány évvel egy apró, kelet-magyarországi faluban játszódó történet egy kis közösség egyszerű tagjainak problémáit, vágyait és küzdelmét mutatja be.
Interjúk
Audrey Tautou nem hiszi, hogy bárki utána ácsingózna Hollywoodban, de egyébként is jól érzi magát a francia film világában, megállás nélkül forgat. Magyarországon hamarosan vetítik Egyedül nem megy című új romantikus filmjét, az AP hírügynökségnek pedig a nálunk már megfordult Drágaságom című produkcióval kapcsolatban nyilatkozott, amelyet pénteken mutatnak be a tengerentúli mozikban.
Interjúk
Kezdjük akkor a születésnapommal, ha már ma találkoztunk! – mondta Till Attila, miután helyet foglalt velem szemben a kávézóban és rendelt. Elsőre hirtelen nem értettem, mire is gondolt a népszerű tévés műsorvezető, akiből most készülő, Pánik című filmjének utómunkálatai közben tudtam kicsikarni egy találkát.
Interjúk
Rofusz Ferenc új, Ticket című filmjéről
Az Oscar-díjjal jutalmazott, A légy című filmjének harmincéves évfordulójára készítette el új animációs filmjét Rofusz Ferenc rendező. A tízperces, Ticket című film hagyományos technikával készült, csak az effektekhez hívták segítségül a számítógépet. A bemutatót csütörtökön tartják a Millenárison.
Interjúk
„Dolgozatírás helyett készítsünk animációs filmet” – javasolta annak idején diákjainak Nicole Salomon, aki az ötvenes években lelkes önkéntesként állt az animáció ügye mögé, és végül egész életét annak szentelte. Nyolcvanadik születésnapján a most zajló Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) ünnepelték az animáció „nagyasszonyát”.
Interjúk
Beszélgetés Dizseri Eszterrel
A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál idén Dizseri Esztert, a magyar animáció krónikását tüntette ki életműdíjával. A szerző budai lakásában emlékezett vissza arra, hogyan került a rajzfilmek közelébe, egyszersmind felidézte a magyar animáció történetét feldolgozó három kötetének és a filmfesztivál születésének körülményeit.
Interjúk
Egy trolieltérítés abszurd történetét láthatják a nézők Vecsernyés János Nyár utca, nem megy tovább című alkotásában, amely a játékfilmek versenyprogramjában szerepel a 42. Magyar Filmszemlén.
Interjúk
Mellbevágó Martin Jern és Emil Larsson Vadember című filmje, amelynek minden reménytől megfosztott főhőse sarokba szorított vadállatként számol el a sorssal. A munkájával a Titanic versenyprogramjában szereplő fiatal svéd rendezőpáros elmondta: személyes élmény késztette őket a film elkészítésére, és azért forgatják közösen filmjeiket, mert szerintük „unalmas egyedül dolgozni”.
Interjúk
Világpremierjét ünnepelte kedden késő este a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Tarr Béla új filmje, A torinói ló, amely a Berlinale versenyprogramjában szerepel. A rendező kedd délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, a fontos az, hogy a film igazi legyen, hogy megérintse az embereket, nem pedig az, hogy díjat nyerjen. Tarr Béla beszélt arról is, hogy jó időre felhagy a rendezéssel.
Interjúk
Február 17-én kerül a mozikba Elek Judit új filmje, a Visszatérés-Retrace. A magyar-román koprodukcióban, svéd financiális közreműködés mellett készült film 1,73 millió euróba, azaz körülbelül 467 millió forintba került.
Interjúk
„Lalinak végre olyan története kerekedett, amit az unokáinak is elmesélhet” – mondta Rudolf Péter az Üvegtigris 3 rendezője és főszereplője péntek délután a film sajtóbemutatóján. A 100 perces játékfilmet a tervezett időpontnál egy nappal korábban, szerdán vetítik először a magyar mozikban.
Interjúk
Interjú Jean-Paul Jaud francia filmrendezővel
A Föld napján mutatták be Magyarországon a Vigyázat ehető! – A francia bioforradalom című dokumentumfilmet. A film egy kis dél-franciaországi faluról szól, amelynek polgármestere elhatározta, hogy a gyermekek egészségének megóvása céljából az iskolai étkezdét biokantinná alakítja át, ahol csak helyi termelők által előállított, egészséges élelmiszerekből főznek.
Interjúk
Koltai Róbert mostanában minden idejét új filmje, a Magic boys előkészítésével tölti. A színész-rendező izgatottan várja a közös munkát a Tarantino-filmekből ismert Michael Madsennel, aki természetesen a rosszfiút alakítja a részben Londonban játszódó krimi-vígjátékban.
Interjúk
Nemsokára a magyar mozikba érkezik Juan Antonio Bayona: Az árvaház című filmje. A My Holidays és a The Sponge Man rövidfilmek és megszámlálhatatlan mennyiségű, fantasztikus zenei klip rendezője, tehetsége már rég egy egész estét betöltő film elkészítésért kiáltott, így az Árvaház nem más, mint ennek az igénynek a kielégítése. Az alábbiakban a rendezővel készült interjút olvashatják.
Interjúk
A magyar filmművészet fél évszázadának szinte minden produkciójához volt valami köze – nyilatkozta a 80 éves Bacsó Péter, akit januári születésnapja alkalmából faggattunk pályafutásáról.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Két rossz közül mindig azt választom, amelyiket még nem próbáltam."
Mae West
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ