Kovács katáng Ferenc kapta idén az Arany János-díjat
Dátum: 2022. október 27., csütörtök, 8:00

Ebben az évben Kovács katáng Ferenc író, költő, műfordító kapta az Arany János-díjat kiemelkedő, sokszínű irodalmi munkásságáért - tájékoztatta a Magyar Írószövetség az MTI-t kedden.

Kovács katáng Ferenc 1949-ben született Nyíregyházán. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát, majd 1982-ben Norvégiába költözött - olvasható a tájékoztatóban.

Jelenleg az Oslói Egyetem Média és Kommunikációs Intézetének nyugalmazott főmérnöke. Oktatástechnológiával, interaktív multimédiával, videózással és filmdramaturgiával foglalkozott.

Irodalmi munkássága mellett fest és rajzol, kiállításokon mutatkozott be Magyarországon, Bulgáriában és Norvégiában. Illusztrációi folyóiratokban, szépirodalmi kötetekben jelentek meg.

2006-ban vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetést, a norvég-magyar kulturális kapcsolatok ápolásáért 2012-ben a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. Műfordítói munkásságáért 2017-ben elnyerte a Cédrus Művészeti Alapítvány Napút Hetedhét-díját.

Az Arany János-díjat a Magyar Írószövetség és az Arany János Alapítvány ünnepi műsorának részeként október 23-án adta át Erős Kinga, az írószövetség elnöke. A díjazott elismerő oklevél és pénzjutalom mellett Konthur Bertalan Arany János-plakettjét vehette át - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ