Konkoly Dániel és Pataki Viktor a FISZ új elnökei
Dátum: 2023. január 16., hétfő, 13:48

Pataki Viktor irodalomtörténész, szerkesztő, korábbi társelnök mellé Konkoly Dániel irodalomtörténész, szerkesztőt választotta új társelnöknek pénteki tisztújító közgyűlésén a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ).

Konkoly Dániel és Pataki Viktor a 2023 és 2025 közötti időszakban vezetik az irodalmi szervezetet - tájékoztatta az MTI-t szombaton a FISZ.

Közleményük szerint a leköszönő elnökségi tagok feladatainak ellátását olyan jelöltek vállalták magukra, akik korábban is aktív szerepet vállaltak az irodalmi életben általában és a FISZ életében.

Górász Péter irodalmár, könyvtáros tovább folytatja elnökségi munkáját, az új elnökség további tagjai Gondos Mária Magdolna szerkesztő, költő, Kiss A. Kriszta irodalomtörténész, kulturális rendezvényszervező, Pinczési Botond szerkesztő, kritikus és Szirák Sára kommunikációs szakember, szerkesztő lesznek.

Mint a közlemény kiemeli, a FISZ történetében mindig kiemelt figyelmet szenteltek a felelősségteljes utánpótlás-nevelésnek. A korábbi elnökséghez hasonlóan az új elnökség is hangsúlyos szerepet szán ennek, ezáltal pedig a FISZ negyed évszázados hagyománya megőrzésének, továbbadásának.

Az új elnökség elsődleges feladatai közé tartozik a sokoldalú, befogadó közeg fenntartása, a független és nyitott szemlélet átörökítése, a szakmai alázat és elkötelezettség megerősítése, átadása, továbbá az új perspektívák általi felfrissítése.

A FISZ az elmúlt három évben 50 taggal bővült, több mint 30 kötetet adott ki, és a pandémia ellenére szépirodalmi és irodalomtudományi rendezvényeivel vidéken és határon túl egyaránt jelen volt - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ