Mirtse Zsuzsa író kapta idén a Bella István-díjat
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:33

Mirtse Zsuzsa író, költő vehette át március 15-én a Magyar Írószövetség és Érd Megyei Jogú Város közös díját, a Bella István-díjat - tájékoztatta a Magyar Írószövetség szombaton az MTI-t.

A közlemény szerint a Bella István-díj annak a költőnek adományozható, aki munkásságában kötődik a nemzeti irodalom értékes hagyományaihoz, így Bella István életművének szellemiségéhez, és olyan fiatal, vagy középnemzedékhez tartozó alkotó, aki a költői, műfordítói pályán már eredményeket ért el.

Az eseményen a díjazottat Bíró Gergely író, a Magyar Napló folyóirat főszerkesztő-helyettese méltatta.

A közleményben felidézik, hogy Mirtse Zsuzsa a Digitális Irodalmi Akadémia ösztöndíjakért felelős referense; a Magyar Napló folyóirat kritikarovatának, valamint számos szépirodalmi kiadványnak szerkesztője; a Magyar Írószövetség választmányi tagja, és irodalmi folyóirata, az olvasat.hu állandó szerzője. A Magyar Köztársaság Ezüstkeresztjének kitüntetettje (2005), Az év legsikeresebb szerzője díjas (2020), az Irodalmi Jelen prózadíjasa (2022) és József Attila-díjas (2024).

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Nem mindenki muzsikus, aki hegedűvel mászkál."
Abraham A Santa Clara
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ