Kortárs versekkel ünnepli a költészet napját a BKK
Dátum: 2024. április 11., csütörtök, 11:21

Kortárs versek hallhatók szerzőik előadásában a 4-es és a 6-os villamoson a költészet napja alkalmából; az idén Kemény Zsófi, Simon Márton és Szendrői Csaba költeményeivel találkozhatnak az utasok.

A BKK évek óta "versel" Budapest legforgalmasabb villamosvonalán a költészet napja alkalmából. Az idén a Vates művészet inspirálta ruházati márka és a közlekedésszervező társaság három kortárs szerzővel együttműködve hívja fel a figyelmet a magyar költészet fontosságára és sokszínűségére - áll a BKK MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a költészet hete az idén rendhagyó módon nem a magyar irodalom klasszikusait helyezi előtérbe, hanem kortárs alkotók munkáit ismerteti meg az utasokkal.

Április 11. és 13. között Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, Simon Márton költő és Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere, énekes-szövegíró szövegeit hallhatja az utazóközönség az egyik legforgalmasabb fővárosi vonalon.

A költészet hete alkalmából elhangzó versrészletek egy-egy városi hangulatot keltenek életre a közlekedési eszközökön. A kezdeményezés célja, hogy egy pillanatra kizökkentse, elgondolkodtassa a Budapesten utazókat.

A költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. Ehhez a tradícióhoz csatlakozik idén a Vates és a BKK többnapos kampánya, amelyben a hangbemondáson túl további közös tartalmak is készülnek - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ