Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte az idei Versünnep fődíját
Dátum: 2024. április 15., hétfő, 23:03

Szajkó Anita és Nagy Nándor nyerte az idei Versünnep fődíját Radnóti Miklós Bájoló című versének megzenésítésével és annak előadásával - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Mint felidézték, a Versünnep Fesztivál hivatásos versenyzőknek rendezett seregszemléjének döntőjét április 11-én, a magyar költészet napján tartották a Nemzeti Színházban.

A megmérettetésen a tizenegy legjobb produkció versenyzett évfordulós magyar költők műveivel vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés és képzőművészeti alkotás kategóriákban.

A képzőművészeti alkotás kategóriában Pajor András Sziveri János Bábel című verse által ihletett alkotása bizonyult a legjobbnak, a vers és prózamondás kategóriát Bagi Natália Sziveri János Társasvezetés című versével nyerte, az énekelt vers kategória legjobbja pedig Lévai Enikő Éva és Turi Nagy János lett, akik Radnóti Miklós Zápor című versét adták elő. Közönségdíjas lett az Álmodók formáció, amelynek tagjai Radnóti Miklós Szerelmes versével álltak színpadra - írták a közleményben.

A döntő zsűrijében Rubold Ödön és Kolti Helga színművészek, Nagy Barbara képzőművész és Neumann Balázs zongoraművész, zeneszerző foglaltak helyet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ