Hírek
Egy hely még kiadó a középdöntőben. Kérdés, hogy Az arany ember vagy a Száz év magány foglalja el? Ezen a héten, szombaton délután négy óráig lehet szavazni az utolsó elődöntőben versengő regényekre, illetve versenyfilmekre: Az arany emberre (Kód: 07) és a Száz év magányra (Kód: 11). A nézők és olvasók telefonon, SMS-ben és az interneten (www.anagykonyv.hu) voksolhatnak.
Hírek
Két hete indult el a Nyitott Könyvműhely Kiadó új művészi képregény-sorozata, az Art Comix, amelynek első kötete Dino Buzatti: Szerelem utolsó látásra című képes poémája, amelyben Orpheusz és Eurüdiké mitikus szerelmi története elevenedik meg.
Hírek
A Horizont Kutató Intézet bemutatja:
Hírek
November 4-én, pénteken délután öt órakor az elődöntők utolsó premiervetítésére invitáljuk az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) Szeretettel várunk mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni Az arany ember és a Száz év magány versenyfilmjeit, illetve szívesen megismerkedne, beszélgetne a filmek alkotóival. Lévai Balázs vendégei lesznek: Udvaros Dorottya és Kulka János, Gárdos Péter rendező, ifj. Seregi László operatőr, Székács Vera irodalmi szakértő.
Hírek
Október 28-án, pénteken délután öt órakor ismét premier előtti vetítésre invitáljuk az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) Szeretettel várunk mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni az Abigél valamint a Harry Potter és a bölcsek köve versenyfilmjeit, illetve szívesen megismerkedne, beszélgetne a filmek alkotóival. Lévai Balázs vendégei lesznek: Szántó Dávid alias Harry Potter, Silló Sándor a film rendezője, Szederkényi Júlia, az Abigél című kampányfilm rendezője és azt est díszvendége Szabó Magda írónő.
Hírek
Az Egri csillagokról készülő film forgatása nyolc napig tartott. A munka Budapesten kezdődött, majd a stáb Seres Tamás rendező vezényletével Egerbe helyezte át székhelyét, s a forgatás az egri várban folytatódott. A felvételt alapos helyszíni szemle előzte meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Van, aki hosszan fejezi ki magát, hátha közben eszébe jut valami."
Feleki László
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ