Esmények
A Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) tizedik alkalommal adja át az Aranyrajzszög-díjakat, az életműért járó elismerést Ducki Krzysztof grafikus veheti át, és kiállítás is nyílik 120 grafikai munkából pénteken Budapesten a Design Terminálon.
Esmények
Dezső Tamás fotóművész Itt, Bárhol című sorozata nyerte el a Nagydíjat a Jeune Création Européenne (Fiatal Európai Alkotás) elnevezésű utazó biennálé péntek esti megnyitóján a franciaországi Montrouge-ban.
Esmények
–Grafikai tárlat, portrérajzolás, karikatúra-kiállítás, festészet által ihletett divatbemutató várja a látogatókat a pénteken kezdődő és egészen július végéig tartó SzegedART fesztiválon.
Esmények
Lakatos Péter, az MTI fotósa elnyerte a World Press Photo első díját a Spot News kategóriában. A kép egy öngyilkos ugrását ábrázolja a Szabadság-hídról.
Esmények
Ősz Gábor fotóművész vehette át szerdán a párizsi fotóhónap legjelentősebb rendezvénye, a Paris Photo elnevezésű fotográfiai vásár és kiállítás idei fődíját.
Esmények
November 12-én, pénteken, vagyis ma 19.30-órakor lesz a II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál megnyitójára a Műcsarnokba. A makettfesztivál témája a tervezői tevékenység és a kultúra, valamint a múzeumok kapcsolata, illetve a tervezés és makettezés újdonságai.
Esmények
A Műcsarnokban adták át a 2010-es Aviva Képzőművészeti Díjakat: a zsűri a Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy képzőművészek alkotta Société Réaliste tevékenységét találta az idén a legjobbnak, míg a közönség László Gergely és Rákosi Péter alkotópárosát, a Tehnica Schweiz munkáját értékelte a legtöbbre.
Esmények
PLACCC Fesztivál negyedszerre is
Utazás térben és időben, képzeletben és valóságban – ezt kínálja a fővárosiaknak az idei PLACCC Fesztivál. A rendhagyó művészeti produkcióiról ismert rendezvény egy sikeres pécsi kitérő után szeptember 24. és október 3. között visszatér Budapestre. Az alkotók interaktív nagyvárosi kalandozásra hívják a közönséget.
Esmények
Új tárlatok és aukciós kiállítások a 16. Műgyűjtők éjszakáján
Kortárs klasszikusok és fiatal alkotók most nyíló tárlatai, aukciós kiállítások és egyéb képzőművészeti programok – ezúttal is számos újdonsággal várják a vizuális művészet kedvelőit a Falk Miksa utcai és környék-béli galériák a 16. Műgyűjtők éjszakáján. A szokásos csütörtök esti, délután 5-től éjfélig zajló programra május 27-én kerül sor.
Esmények
Vojnich Erzsébet festőművész kapja a szegedi XIII. Táblaképfestészeti Biennále fődíját; a tárlaton, melyet a nagyközönség szombattól láthat, 89 kortárs magyar festőművész 105 alkotását mutatják be.
Esmények
Összesen 23 ország kétszáz galériája mutatja be szobrait, festményeit, fotóit és installációit a szerdán megnyílt Art Cologne-on, a világ legrégebbi és egyik legjelentősebb nemzetközi modern és kortárs képzőművészeti vásárán.
Esmények
Richard Wright festő kapta a legrangosabb brit művészeti elismerésnek számító Turner-díjat és a vele járó 25 ezer fontot.
Esmények
Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelynek keretében az ország összes régiójából mintegy százhatvan múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket hét témakörbe csoportosítva, hat héten át. A szeptember 28-ai múzeumpedagógiai évnyitóval kezdődő programsorozat a szabadtéri múzeumok Márton-napi vigasságaival zárul november közepén.
Esmények
Tarja Halonen köztársasági elnök Dr. Szarvas Zsuzsát, a Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettesét a Finn Oroszlán Lovagrend első osztályú érdemrendjével tünteti ki. A kitüntetést 2011. november 10-én 14 órakor adja át Jari Vilén nagykövet.
Esmények
Kovács Péter grafikus kapta az 58. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, az idei Tornyai-plakettet; a művész az elismerést szombaton a kiállítás megnyitóján vehette át az Alföldi Galériában.
Esmények
A Pritzker Építészeti Díjat idén Eduardo Souto de Moura portugál építész nyerte, aki a gondosan a környezethez illesztett épületeivel és munkáinak izgalmas színvilágával vívta ki magának a szakma elismerését.
Esmények
Modern, illetve kortárs képzőművészeti alkotásokat vonultat fel a Budapest Art Fair művészeti vásár nemzetközi és hazai galériák közreműködésével csütörtöktől vasárnapig a Műcsarnokban.
Esmények
Czigány Ákos magyar és Alexis Cordesse francia fotóművészek megosztva nyerték el idén a két évente kiosztásra kerülő Lucien Hervé és Rodolf Hervé-díjat.
Esmények
A legismertebb hazai galériák bemutatkozása és számos izgalmas kulturális program mellett egy igazi nemzetközi szenzációval is jelentkezik az idei Budapest Art Fair - november 25-28-között - a Műcsarnokban. A Párizsi Biennálén tartott főpróbája után először Budapesten mutatkozik be a Heroes Corner, melynek keretében majd’ 30 nemzetközi galéria vonultatja fel válogatott alkotásait Szarajevótól Rigáig, New Yorktól Jekatyerinburgig.
Esmények
Október 1-től 31-ig tekinthető meg a World Press Photo idei kiállítása a Millenárisban. A World Press Photo idei pályázata minden korábbi rekordot megdöntött azzal, hogy 128 ország 5,847 fotóriportere mérette meg magát 101.960 pályaművel.
Esmények
Idén is izgalmas, különleges programokkal készülnek a Múzeumok éjszakájára a fővárosi múzeumok, Budapesten összesen 84 helyszínen várják a látogatókat szombat estétől másnap hajnalig.
Esmények
Két horvát, egy szerb és egy indiai képregényalkotó, rajzoló lesz a díszvendége a 6. Magyar Képregényfesztiválnak, amelyet szombaton tartanak a budapesti Gödör klubban.
Esmények
Budapesti Képregény- és Karikatúra kiállítássorozat
Idén először kerül megrendezésre a Budapesti Képregény- és Karikatúra kiállítássorozat, melynek keretében május 5-től hat helyszínen tekinthetők meg képregényes tárlatok a belvárosban. A túra végét a május 22-én a Magyar Képregény Szövetség által immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Képregényfesztivál jelenti. A hat helyszín közül a kArton Galériában a fesztiválon átadásra kerülő Alfabéta-díj szakmai zsűrije által a „kép-sor” kategóriában jelölt három alkotó képregényei és karikatúrái tekinthetőek meg.
Esmények
Tegnap este ünnepélyesen megnyitotta kapuit a legnagyobb nemzetközi művészeti vásárok egyike, a francia fővárosban zajló ARTPARIS. A március 18. és 22. között megrendezendő vizuális művészeti kiállítás ezúttal is Párizs egyik legimpozánsabb helyén: a Grand Palais-ban kapott helyet.
Esmények
Bartl József, Munkácsy-díjas festő kapta az idei életműdíjat a Magyar Festészet Napja alkalmából. Az elismerést minden évben a magyar kortárs festők ítélik oda azon művésznek, aki már teljes életművet mondhat magáénak, és annak színvonala elismerésre méltó.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Az igazságot nem ismerem, következésképpen hogyan is hazudhatnék?"
Maxim Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ