Esmények
Minden korábbinál több fotós rekordmennyiségű képéből válogatták ki az idei budapesti World Press Photo kiállítás anyagát; a nagyközönség számára pénteken nyíló tárlaton mintegy 200 kép tekinthető meg.
Esmények
Négy ország 56 településén 79 szakmai program várja a fotográfusokat és a fényképezés iránt érdeklődőket a Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett programsorozaton. A központi rendezvénynek augusztus 30-án a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus ad otthont.
Esmények
Nyolcvanegy budapesti és 179 vidéki helyszínen közel kétezer programmal, köztük zenei koncertekkel várják az érdeklődőket a múzeumok országszerte ma este hat órától hajnali kettőig a VIII. Múzeumok éjszakáján.
Esmények
Átadták az Essl Award 2009. díjat pénteken a Centrális Galériában Budapesten; a négyezer eurós első díjat Keller Diána, a háromezer eurós díjat Pintér Zoltán Miklós, a Vienna Insurance Group Special Invitations ezereurós különdíját Fátyol Viola vehette át.
Esmények
Oroszország lesz a vendége a XI. Plein-Art Kortárs Művészetek Fesztiváljának, amelyen képzőművészeti kiállítások, szabadtéren zajló zenei és irodalmi programok, performanszok várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Ráday Kultuccában Budapesten.
Esmények
Ha egy rendezvény megéli az egy tucatnyi ismétlést, nagy kockázatok nélkül kijelenthető: van létjogosultsága. A 2006 augusztusában életre hívott, és azóta negyed évenként sorra kerülő Műgyűjtők éjszakája névre keresztelt képzőművészeti fesztivál ugyan változatlan helyen és résztvevőkkel, ám minden alkalommal újdonságokkal várja a nagyközönséget – talán ez az egyik titka annak, hogy az érdeklődés továbbra is töretlen az esemény iránt.
Esmények
Peter Zumthor svájci építész kapta az építészeti Nobel-díjnak számító 2009. évi Pritzker-díjat.
Esmények
Antik és kortárs - minden, ami művészet egy időben és egy helyen" - ezzel a címmel rendezik meg mától a 15. Budapest Art Fairt; a Műcsarnokban idén ötven neves galéria állít ki: 25 kortárs művekkel, a másik 25 pedig régi képekkel, tárgyakkal, antikvitásokkal várja a közönséget.
Esmények
Hetven helyszínen több száz alkotó több ezer festménye lesz látható a Magyar Festészet Napjához kapcsolódó, pénteken kezdődő, tíznapos programsorozaton, amelyen a korábbi évekhez képest több fiatal művész és számos zenés produkció mutatkozik be.
Esmények
A Nyílt Tér fesztivál 2006-ban startolt a Kis Zsinagógában azzal a nem titkolt szándékkal, hogy meghonosítsa és megszerettesse Egerben azt az előadó-művészeti műfajt, mely elvontságánál vagy különösségénél fogva sokak számára nehezen érthető, olykor kritizált, s melynek sokáig egyetlen magyarországi bázisa Szentendre volt. Az első egri rendezvényt berobbanó sikerként könyveltük el, a második viszont minden várakozásunkat fölülmúlta.
Esmények
Öt fiatal képzőművész vehette át az idei STRABAG-díjakat a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú) csütörtök este. A fődíjat Borsos-Lőrinc Lilla, az alkotói támogatást Hatházi László András, Sipos Eszter, Tamási Claudia és Varga Rita kapta.
Esmények
Pénteken, augusztus 29-én van a Magyar Fotográfia Napja, amelyet immár hatodik alkalommal ünnepelnek.
Esmények
Öt földrészről 300 galéria részvételével és 2000 művész alkotásaival szerdán megnyílt a svájci Baselben a világ legnagyobb modern képzőművészeti vására, az Art Basel idei, immár 39. kiadása.
Esmények
A kortársművészet támogatásának brit hagyományát folytatva hozott létre a Magyarországon egyedülálló kortárs képzőművészeti díjat a Műcsarnok és az Aviva Életbiztosító. Angliában már több évtizedes tradíciója van a kortárs képzőművészet támogatásának, amelynek legnagyobb visszhangot kiváltó elismerése a szintén jelentős anyagi támogatással járó Turner díj.
Esmények
Úgy tűnik, Budapest belvárosi galériás negyedének műkereskedői nem babonásak, hiszen tizenharmadszor is megrendezik a Műgyűjtők éjszakáját. A 2009. július 30-án 17 és 24 óra között zajló képzőművészeti eseményekben bővelkedő programsorozat számos érdekességet és újdonságot kínál a nagyközönségnek.
Esmények
Egyedülállóan izgalmas tárlatot rendez a Modem. A Messiások nem egy külföldi sztárkiállítás magyarországi adaptációja, hanem hazai szervezésben – de nemzetközi összefogással – létrejövő modern művészeti projekt. A kiállítás témája a messianizmus és a megváltás vallásos, illetőleg profán tapasztalata a nyugati kultúrában.
Esmények
Pénteken a Reök-palotában nyílik a XXXV. Szegedi Nyári Tárlat, amely évtizedek óta az ország egyik legjelentősebb képzőművészeti rendezvénye, a kiállításon százötven művész több mint kétszáz alkotását láthatja a közönség - közölte Nátyi Róbert, az intézmény művészeti vezetője csütörtökön.
Esmények
Kurtág György magyar zeneszerzőnek ítélték az idei, 53. Velencei Biennále kortárszenei életműdíját - jelentette be Paolo Baratta, a művészeti fesztivál elnöke és Luca Francesconi igazgató hétfőn az olasz városban.
Esmények
Az amerikai Nyugatot megörökítő fekete-fehér felvételeiről ismert Robert Adams amerikai fotóművész nyerte el idén a svéd Hasselblad-díjat, és a hozzá járó 500 ezer koronát (13,3 millió forintot).
Esmények
Az idei év legjobb kortárs képzőművészeti, kurátori és kritikai teljesítményeit ismerték el a műkritikusok díjával csütörtökön este a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeumban.
Esmények
Munkácsy Mihály, Kádár Béla, Andy Warhol, André Kertész, Moholy-Nagy László – csak néhány a neves alkotók közül, akiknek a műveit idén is megcsodálhatja a Budapest Art Fair közönsége a 2008. november 20-23. között a Műcsarnokban megrendezésre kerülő antik és kortárs kiállítás és vásáron.
Esmények
A szokásos egy hét helyett tíz napos lesz az október 3. és 12. között Budapesten megrendezett Design Hét. A több tucat helyszínen mintegy 50 rendezvényt, kiállítást, divatbemutatót kínáló programsorozat központi témája, gondolata idén a párbeszéd - közölte Pohárnok Mihály, a szervező Design Terminál Kht. ügyvezetője a rendezvény pénteki sajtótájékoztatóján.
Esmények
Hetven országnak a jövő építészetéről alkotott elképzeléseit mutatja be a csütörtökön megnyílt 11. Velencei Építészeti Biennálé, amelyen a nemzeti pavilonokat és közös kiállítóhelyeket az első napokban a szakmai közönség, majd szeptember 14. és 23. között a nagyközönség tekinthet meg.
Esmények
Pénteken nyílik meg Velencében a 11. Nemzetközi Építészeti Biennáléra berendezett magyar pavilon, amelyben az idén a japán-svájci-magyar doubleNegatives Architecture csoport valósítja meg Corpora in Si(gh)te című projektjét.
Esmények
Megnyitotta kapuit szombaton a XXIV. Miskolci Grafikai Triennále, a rendezvénysorozat augusztus végéig látogatható.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A paptól elvárják, hogy két lábon járó vasárnap legyen."
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ