Esmények
Az Ez nem neked való: szobrok beszélgetése egy olyan kiállítás, amely a szobrokat, assemblage-okat és szoborinstallációkat, mint a művészeti gyakorlat autonóm, kortárs formáit fejtegeti.
Esmények
Állami művészeti-díjjal elismert alkotók munkáiból nyílt kiállítás az Olof Palme Házban csütörtök este Budapesten.
Esmények
Varga Dezső restaurátornak ítélték az idei M.S. Mester-díjat: az elismerést Mihály Gábor szobrászművész adta át a Budai Vár Szent Mihály-kápolnában rendezett pénteki ünnepségen, amelyen Mojzer Miklós művészettörténész méltatta a díjazott munkásságát.
Esmények
Idén június 24-én negyedik alkalommal kerül sor a Múzeumok Éjszakájára. A nagyszabású programsorozatra idén már összesen 45 magyar város készül több száz programmal és kiállítással - tájékoztatott a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma.
Esmények
Az alábbiakban a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeum – a Múzeumok Éjszakája keretében megrendezett – keleti nyárköszöntő rendezvényéről olvashatnak.
Esmények
1978 óta május 18-a a Múzeumok Nemzetközi Napja, ünneplését a Múzeumok Nemzetközi Tanácsának (ICOM) Moszkvában rendezett XI. konferenciáján határozták el 1977 májusában.
Esmények
Minden eddiginél gazdagabb programmal készülnek a múzeumok május 20-án és 21-én a Magyar Nemzeti Múzeumban és annak kertjében az idei majálisra, amelynek fővédnöke dr. Bozóki András, a nemzeti kulturális örökség minisztere.
Esmények
Budapest és Debrecen után január másodikától Pécs közönsége is láthatja Munkácsy Mihály festményeit; a Munkácsy - Képek Amerikából című kiállítás anyaga szerdán érkezett meg a baranyai megyeszékhelyre.
Esmények
2005. december 17 - 2006. február 26- ig tekinthetik meg a Magánügy? – című kiállítást a Műcsarnokban. A rendezvény megnyitója december 16-án – vagyis ma este – hét órakor lesz. A kiállítás kurátorai Készman József, Molnár Edit, Páldi Lívia és Petrányi Zsolt.
Esmények
2005. december 5-8-ig, 17-21-óra között tekinthetik meg Szakál Tamás: Shift in control című hang-és fényinstalláció kiállítását a Dinamóban. Mivel az ott hallható hangtartomány alsó határán keltett hullámok közelítenek az emberi szervezet belső rezgési frekvenciájához, ezért a belépés csak teljesen egészséges emberek számára megengedett!
Esmények
2005. december 6-7-ig – a Magyar Szobrász Társaság és a Műcsarnok / Kunsthalle szervezésében – szimpóziumot rendeznek 10-16-óra között a Műcsarnok alagsori előadótermében. A szimpózium keretében az elméleti kérdések megvitatása, az új jelenségek feltérképezése és az elmúlt időszak szobrászati eseményeinek értékelése mellett sor kerül érvek, vélemények és szempontok ütköztetésére, dialógusára. A szobrászat és környezete egészének kapcsolatára épülő kétnapos esemény a műfaj szocializációja, érvényességi köre határainak felrajzolására tesz kísérletet.
Esmények
„Festményeimen az emberek, a képzelt és mesebeli figurák tere, lénye keveredik. A fehér vászon olyan számomra, mint egy játszótér, ahol minden megtörténhet. Történeteket mesélek, amelyeknek se okuk, se céljuk, én is folyamatosan fejtegetem, vajon miről szólnak. A formák, színek, történetek nem valamiféle üzenet vagy sugallt mondanivaló alárendeltjei, hanem önmagukért és önmagukban létezők. A közös motívum, mely összefűzi őket, az a játékosság, a humor, a finom irónia. Ez a humor nem csak a képeken, a figurákon jelenik meg, hanem magában az alkotás folyamatában." – Kiss Márta kiállítása nyílik meg december 6-án este 8-órakor a Retortában.
Esmények
A találkozás a legkiválóbb kortárs művészek elit körébe tartozó Józef Szajna műveivel nem más, mint a halál fenyegetésében és a történelem káoszában eltévedt, az elkerülhetetlen végzet ellen tragikus és egyenlőtlen harcot vívó ember látványának megrendítő élménye. – Józef Szajna műveiből láthatnak Budapesten kiállítást a Platán Galériában.
Esmények
2006. november 29-én 10-órai kezdettel a Magyar Szobrász Társaság a Symposion Társasággal és a Műcsarnokkal közösen harmadik alkalommal rendezi meg éves szimpóziumát, amelyen a kortárs szobrászat aktuális kérdéseinek megvitatása, elméleti felvetések tisztázása mellett számos gyakorlati probléma is terítékre kerül.
Esmények
A Falk Art Forum, egy antik és modern művészeti fesztivál, amely 44 galéria összefogását jelenti. Szeptember 16-án, szombaton, egy napra sétálóutcává alakul a budapesti „galéria utca”, a Falk Miksa utca.
Esmények
45 magyar város több száz programmal és kiállítással várja a közönséget az idei, immár negyedik Múzeumok Éjszakáján június 24-én. A nagyszabású programsorozaton csak Budapesten 51 helyszínen több, mint 400 programból választhat majd a késői látogató.
Esmények
27 ezer éves (ős)emberi csontvázat és egy ugyanolyan idős, emberi arcot ábrázoló sziklarajzot találtak egy közép-franciaországi barlangban, amelyet még decemberben fedeztek fel a kutatók.
Esmények
A május 17-én nyiló Art Moscow '06 kortárs képzőművészeti vásáron a Knoll Galerie Wien & Budapest Birkás Ákos, Alexander Brener & Barbara Schurz, Tony Cragg és Wilhelm Scherübl munkáit mutatja be.
Esmények
Németország lesz a díszvendég a Plein-Art, a Ráday Kultucca hagyományos kortárs művészeti fesztiválján péntektõl vasárnapig - jelentették be kedden a Goethe Intézetben tartott sajtótájékoztatón.
Esmények
Maga Caravaggio festette az 1999-ben a francia Loches városában megtalált képeket - állíptotta meg a szakértői vizsgálat. Az Úr zarándoklata Emmausba, illetve a Szent Tamás Krisztus testébe helyezi ujját című festményekre 1999-ben bukkantak a loches-i Szent Antal templomban, az orgona karzata alatt.
Esmények
2005. december 21-én, szerdán 18 órakor lesz a Józsefváros Magdolna - negyed, egy városrész ébredése című helytörténeti kiállítás megnyitója. A rendezvényt megnyitja: Salamon András filmrendező.
Esmények
A kiállítóteremben 25 darab egyforma festmény. Mintha csak sorozatgyártott lenne! És valóban az, de a gép, aminek futószalagjáról lekerültek, az maga a művész. Az ember tehát úgy tesz, mintha gép volna. De miért? – Nagy Kriszta x-T kiállításának megnyitóját láthatják 2005. december 14-én a Godot Galériában.
Esmények
Magánügy? Intim, személyes, közvetlen művek – címmel új kiállítás nyílik 2005. december 16-án 18 órakor a Műcsarnokban. A rendezvény kurátora Petrányi Zsolt.
Esmények
1944. augusztus 1-jén robbant ki a Varsói Felkelés. A mintegy 25 ezer katonát számláló földalatti Honi Hadsereg alakulatai fegyvert ragadtak a német megszálló csapatok ellen, hogy felszabadítsák a fővárost. A nemzetközi helyzet következtében a lengyelek ebben az egyenlőtlen küzdelemben magukra maradtak. Sztálin szándékosan állította meg az akkor már a Visztula jobb partján harcoló Vörös Hadsereg offenzíváját, lehetőséget nyújtva ezzel a németeknek a város pacifikálására. A nyugati szövetségesek passzív hozzáállása – akik eleve elfogadták az 1943-as teheráni konferencián megállapított befolyási övezeteket –végül a lengyel főváros megsemmisüléséhez vezetett.A varsói felkelők 63 napig folytattak hősies küzdelmet a legmodernebb haditechnikai eszközökkel felszerelt ellenséggel.
Esmények
Az idén minden eddiginél többen jelezték résztvételi szándékukat a Nemzetközi Művésztelep téli rendezvényére. A szervezők célja, hogy segítséget adjanak az alkotáshoz, hazánk kultúrájának megismeréséhez a résztvevő művészek számára. A korábbi években több, mint 150 alkotó vett már részt a programokon. 3-4 évente Budapesten, a Vizivárosi Galériában kiállítást rendeznek a résztvevők munkáiból. S minden nyári művésztelep végén egy záró kiállitást Balatonfüreden. Az alábbiakban kicsit részletesebben is megismerkedhetnek a szervezettel.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„ ...miről beszélhet egy rendes ember a legnagyobb élvezettel? A felelet: saját magáról."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ