Esmények
December 20-tól január 8-ig tekinthető meg Faa Balázs kiállítása az Óbudai Társaskör Galériában. A kiállítást Csörgő Attila képzőművész nyitja meg.
Esmények
2005. november 30-án, szerdán 18 órakor lesz a Budapest Építészeti Nívódíja 2005 - című kiállítás megnyitója. Az eseményen a díjakat átadja Demszky Gábor főpolgármester. A kiállítást megnyitja Schneller István főépítész, a bírálóbizottság elnöke.
Esmények
Schaár Erzsébet 30 éve halt meg, Vilt Tibor 100 éve született. A két nemzetközi hírű szobrászművészre emlékeznek a december 16-tól január 12-ig tartó tárlaton. A megnyitó december 16-án, 15 órakor lesz a KUSZA Galériájában. A kiállítást Tóth Antal, a Magyar Nemzeti Galéria Szoborosztályának vezetője rendezi.
Esmények
2005. december 1-én, 16-órakor nyílik meg Pápai Lívia textilművész kiállítása az Iparművészeti Múzeum Dísztermében. A megnyitón köszöntőt mond Simon Károly, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója. A műveket válogatta és rendezte a kiállítás kurátora, Torday Alíz.
Esmények
A Bolt Galéria Fotóművészeti Alapítvány nyílt levelet intézett Bozóki András miniszterhez és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához. Az alábbiakban ezt a levelet tesszük közzé.
Esmények
1 hét 1 mű Az MG Galéria ’1 hét 1 mű’ címmel indított bemutató sorozatot kortárs alkotásokból, a bevett kiállítási gyakorlattól eltérően, alkalmanként kimondottan és célzottan kizárólag egy-egy műre irányítva a figyelmet. Ezt a szándékot fedi a program címe is.
Esmények
November 21-én, hétfőn 17-órakor a Ludwig Múzeumban tartja legújabb kiadványának – Arnulf Rainer: Előszó Önmagamhoz / Selbstbeforwortung – bemutatóját az Élet ÉS Irodalom. Az ÉS gondozásában megjelenő kötet magyar és német nyelven tartalmazza a világhírű képzőművész művészeti írásait, valamint csaknem száz képét közli. A bemutatón az idén 76 éves Arnulf Rainer is jelen lesz, és természetesen dedikálja könyvét.
Esmények
Belgium és azon belül Flandria óriási hagyományokkal rendelkezik a kortárs művészetek terén. A flamand művészek a 80-as években robbantak be a világ élvonalába és ma is meghatározó, kikerülhetetlen szereplői a kortárs kultúrának. A Rosas, a Needcompany, Wim Vandekeybus, Jan Fabre, a Maximalist!, a Blindman Quartet ma mind élő legenda, ráadásul a lista nem is teljes. A Trafó a megnyitása óta szinte mindegyiküket vendégül látta már, de úgy éreztük, hogy ennek a meghatározó kultúrának idén egy teljes sorozatot szentelünk, hiszen jelentőségét így tudjuk igazán érzékeltetni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Flamand Szezon világsztárok sorozata lesz, olyan alkotóké, akikre a világ figyel, akikért fiatalok és idősebbek egyaránt lelkesednek, és akiknek a fellépéseit hatalmas várakozás előzi meg Párizstól New Yorkig, Tokiótól Sao Paolóig.
Esmények
Magángyűjtemények féltett kincseiből nyílik exkluzív kiállítás szombaton a budapesti Mű-Terem Galériában. A tárlaton több mint száznegyven, 1920 és 1980 között készült festmény látható.
Esmények
Bár még javában tart az idei, 51. velencei képzőművészeti biennále, a rendezvénysorozat elnöke a napokban egy sajtótájékoztatón már azt jelentette be, hogy jövőre a város a 10. Nemzetközi Építészeti Kiállításnak ad otthont. Davide Croff, miközben ismertette a jövő évi kiállítás tervezett fő irányvonalait, egyúttal be is mutatta a 2006 szeptembere és novembere között megrendezendő építészeti biennálé igazgatóját és főkurátorait.
Esmények
Az Art – Ex 2001-2005. nemzetközi képzőművészeti szimpózium az Art – Ex 2004. nemzetközi képzőművészeti kiállítás sorozathoz kapcsolódik. A szimpózium a magyarországi civil képzőművészeti szervezetek meghívásával, nemzetközi kulturális tapasztalatcserét és újabb személyes kapcsolatok teremtését kívánja létrehozni. Célja az Európai Unión belül a mikro-, és makro-régiók kulturális együttműködésének elősegítése és továbbépítése a civil képzőművészeti szervezetek között.
Esmények
2005. december 1-én, csütörtökön 18 - 20 óra között lesz a megnyitója Kupcsik Adrián képzőművész kiállításának. A rendezvény helyszíne a Deák Erika Galéria. A kiállítást megnyitja Ficsku Pál, író.
Esmények
A centenáriumi év nyitásaként december 1-től látható a Szépművészeti múzeumban a Tiziano és a velencei Madonna című kamara kiállítás, ahol a londoni National Gallery-ből erre az alkalomra kölcsönzött, Mária gyermekével, a kis Keresztelő Szent Jánossal és Szent Katalinnal című festmény mellett a magyar magántulajdonban lévő Mária gyermekével és Szent Pállal című alkotást is bemutatja a múzeum.
Esmények
2002-ben az egyik francia tévétársaság filmet forgatott néhány európai ország általuk kiválasztott épületeiről. Svájcot Zalotay Elemér háza képviselte volna, azonban a svájciak ezen annyira megütköztek, hogy egyrészt sikeresen lebeszélték a forgatócsoportot a forgatásról, másrészt ennek következtében kiújult az évek óta alvó háború Zalotay és ellenfelei között, akik szeretnék eltüntetni a házat a föld színéről.
Esmények
Paizs László a 60-as évek óta a kortárs magyar képzőművészet meghatározó alakja, aki a pop art eredményeit-módszereit sajátos módon használja fel művei létrehozásában. Mindig képesen a megújulásra, változatlan munkakedvvel és energiával dolgozik elképzelései megvalósításán. A 70 éves művész jubileumi kiállítását láthatják az érdeklődők a Dorottya Galériában.
Esmények
2005. november 3-án, csütörtök délután 6-órakor nyílik meg João Penalva kiállítása a Ludwig Múzeumban. A megnyitón maga a művész is részt vesz.
Esmények
A november 10-től december 4-éig, a Trafóban látható kiállítás a Holokausztra való emlékezés folyamatát igyekszik körbejárni. A válogatás célja leginkább a rögzítés és a dokumentálás mechanizmusainak vizsgálata. A megnyitó november 10-én, este hét órakor lesz.
Esmények
A Magyar Fotográfiai Múzeum és a Budapesti Francia Intézet szervezésében október 21-én, pénteken 17-órai kezdettel André Kertész Szavojája (1931) címmel kiállítás nyílik a Magyar Fotográfiai Múzeumban.
Esmények
Mesék alapján készült fotóillusztrációkból nyílik Kovács Melinda fotóművész kiállítása szerdán Esztergomban, a Duna Múzeumban
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ