Hírek

Vető Orsolya Lia fiatal festőművész közel 30 alkotása és kilenc kerámiaművész 21. századi kreációi láthatóak a pénteken nyíló dupla tárlaton a Virág Judit Galériában.

Hírek

Marton Ákos képzőművész Változatok magamról című kiállításával nyit szerdán a szegedi Kiss Kunszt Galéria - tájékoztatta Kiss Szilvia, a galéria vezetője az MTI-t.

Hírek

Közismert erdélyi magyar képzőművészeket bemutató sorozat részeként Jovián György Munkácsy-díjas képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja "corpus inane" című kiállítását nyitják meg április 18-án a Liszt Intézet bukaresti központjában - közölte szerdán a szervező intézmény.

Hírek

Nemes Márton festőművész erre az alkalomra készített műegyüttesét mutatja be a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum az április 20-án nyíló Velencei Biennálé magyar pavilonjában.

Hírek

Sulyok Gabriella Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész korai és legutóbb készült munkáiból látható kiállítás péntektől Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Hétfőn nyílik meg a Madách Színház Tolnay Szalonjában az IKON szentendrei szépművészeti egyesület alkotóinak kiállítása.

Hírek

Idén első alkalommal osztották ki az Esterházy Art Award közönségdíját, melyet Süveges Rita festőművész vehetett át. Süveges Rita és az Esterházy Art Award további díjazottjainak műveit a kismartoni Esterházy-kastélyban április közepén megnyíló kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők - közölték az esemény szervezői pénteken az MTI-vel.

Hírek

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

Hírek

Hazafias festészet a négyzeten - Munkácsy Mihály Honfoglalása címmel nyílik új időszaki kiállítás kedden a Munkácsy Mihály Múzeumban Békéscsabán.

Hírek

A húszéves Szervátiusz Alapítvány által Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílt kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulója alkalmából egész éves ünnepségsorozatot szervez a békéscsabai önkormányzat és a Munkácsy-negyed kulturális intézményei.

Hírek

A színekben rejlő hatalmas erő címmel Tornyai János festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Szolnoki Galériában februárban.

Hírek

Reigl Judit Tömbírás sorozatának egyik darabja mellett Keserü Ilona, Fajó János, Rozsda Endre művei is szerepelnek a Virág Judit Galéria 13. aukcióján, amelyet a háború utáni és kortárs műveknek szentelnek december 19-én a Budapest Kongresszusi Központban.

Hírek

Holler László mintegy félszáz festménye látható a vásárhelyi realista iskola tradíciójából táplálkozó művész szombaton, az Alföldi Galériában nyíló kiállításán - tájékoztatta a Tornyai János Múzeum az MTI-t.

Hírek

Az első közös képzőművészeti kiállítása nyílt meg a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön közleményben a MOL Románia.

Hírek

Ziffer Sándor festőművész száztíz éven át lappangó festményét mutatták be csütörtökön Budapesten. A Luxembourg Párisban című, Franciaországban készült művet a FreylerArt Galériában péntektől négy héten át a nagyközönség is megtekintheti.

Hírek

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) képzőművészeti tagozata tagjainak munkáiból látható válogatás a szegedi Reök-palotában az április 6-án Távlat címmel nyíló kiállításon - tájékoztatta Kertész Lilla, az összművészeti központ sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Száz alkotó több mint kétszáz munkáját mutatják be a hazai művészikerámia-szakma egyik legnagyobb kiállításán, az Országos Kerámiaművészeti Triennálén március 9-től a pécsi Zsolnay-negyedben - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Február 28-án lesz hetvenöt éves Aknay János Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze. Az MTI Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a közönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festménye is szerepel a Virág Judit Galéria csütörtökön nyíló, Róma - Budapest című tárlatán - közölte a galéria szerdán az MTI-vel.

Hírek

Száznyolcvan éve, 1844. február 20-án született Munkácsy Mihály, az első nemzetközi hírű magyar festő, a romantikus realizmus egyik legkiválóbb magyar képviselője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A szegedi egyetem rajztanszékének két egykori vezetője, Fischer Ernő és Vinkler László festő- és grafikusművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Szegeden.

Hírek

Szervátiusz Jenő-díjjal kitüntetett Kárpát-medencei festők, grafikusok, szobrászok, textil- és keramikusművészek munkáiból nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, a Műcsarnokban.

Hírek

Életének 72. évében hétfőn elhunyt Katona Szabó Erzsébet Ferenczy Noémi-díjas textilművész, látványtervező, érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tudatta az MTI-vel az MMA.

Hírek

Százharminc éve, 1894. január 17-én született Szőnyi István, a plein-air irányzat kiváló képviselője, a Dunakanyar varázsos szépségű tájainak festője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ ...aki meghallgatja a IX. szimfóniát, és utána nekiül, hogy tapétaminát rajzoljon, az vagy szélhámos, vagy degenerált."
Loos
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ