Száz alkotó mutatkozik be a pécsi Országos Kerámiaművészeti Triennálén
Dátum: 2024. március 6., szerda, 17:07

Száz alkotó több mint kétszáz munkáját mutatják be a hazai művészikerámia-szakma egyik legnagyobb kiállításán, az Országos Kerámiaművészeti Triennálén március 9-től a pécsi Zsolnay-negyedben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A kulturális komplexumban található m21 galériában szombattól megtekinthető tárlatról a negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. közleményében azt írták: a kiállítás a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be az 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatásaként.

Idén a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. A kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét tárják majd a látogatók elé - közölték.

A tárlatot megelőző pályázaton a szervezők kifejezetten biztatták az alkotókat a széleskörű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók - és az m21 Galéria több mint ezer négyzetméteres területe - adtak lehetőséget.

A szokásos szekciók mellett újdonság a design területének kiemelése, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, valamint a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

Az m21 galéria 2021 után most második alkalommal ad otthont az Országos Kerámiaművészeti Triennálénak a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány, a KKMM - Nemzetközi Kerámia Stúdió és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szervezésében.

Az alkotások március 9-től április 21-ig tekinthetők meg.

A rendezvényről részletesebben az m21.pecsigaleriak.hu oldalon lehet tájékozódni.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Az az ember, aki csakis önmagát szereti, semmit sem gyűlöl annyira, mint egyedül maradni önmagával."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ