Sulyok Gabriella grafikusművész munkáiból nyílt kiállítás a Műcsarnok
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:29

Sulyok Gabriella Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész korai és legutóbb készült munkáiból látható kiállítás péntektől Budapesten, a Műcsarnokban.

A Műcsarnok három termében az ókori keleti és görög mitológia által ihletett, fehér papíron fekete tussal készült rajzokat, foltmaratott rézkarcokat, valamint a Zsoltárok Könyve tanulmányozása során életre kelt, személyes érintettségéből született grafikákat láthat a közönség - tájékoztatta a Műcsarnok az MTI-t csütörtökön.

Sulyok Gabriella ceruzával, tussal, krétával készült képei és rézkarcai Mezopotámiába, Orfeusz és Euridiké világába kalauzolja a közönséget.

A közlemény szerint a Munkácsy-díjas grafikusművész a mezopotámiai kultúra vizuális művészete és a tőle elválaszthatatlan költészet hatására kezdte el a Sumer agyagtáblákhoz című tusrajz-sorozatát, amelynek darabjai egy-egy sumer vers részletét kapták címül. A kétezres évek elején született az Orfeusz-sorozat, amelyben sem Orfeusz, sem Euridiké nem ölt testet, de érezhető a jelenlétük, "azt látjuk, amit ők láttak, vagy amit ők is láthattak volna" - írták.

Sulyok Gabriella kiállítása május 26-ig tekinthető meg a Műcsarnok.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ