Képzőművészeti kiállítása nyílt a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron
Dátum: 2024. május 3., péntek, 19:38

Az első közös képzőművészeti kiállítása nyílt meg a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön közleményben a MOL Románia.

Mint írták, a Románia különböző részeiben élő 22 fiatal képzőművész először mutatta be közösen alkotásait a MOL Tehetségtámogató keretében szervezett tárlaton. A Sétatéri Kaszinóban megnyílt kiállítás május 11-éig látogatható.

A kiállítást kétévente rendezik meg; a szervezők rendszeres megjelenési lehetőséget kívánnak biztosítani a fiatal képzőművészeknek.

Ancuta Lacramioara Chis kulturális menedzser, a kiállítás kurátora szerint a tárlatot a feldolgozott témák összetettsége, a kísérletezéshez, elmélyüléshez, a gondolatok, ötletek, törekvések véglegesítéséhez szükséges bátorság jellemzi.

"A fiatal művészek a formák és textúrák álomszerű világába vezetnek be minket, ahol a festészet, a grafika, a szobrászat vagy a ruhatervezés a kreatív kifinomultság legtisztább formáiban pompázik" - idézte a kurátort a közlemény.

Mozga Gábor, a MOL Románia ügyvezető igazgatója közölte: a MOL Tehetségtámogató program 18 éves története során öröm, megtiszteltetés volt együttműködni a tehetséges fiatalokkal, a vállalat elkötelezett a támogatásuk mellett.

András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője szerint a kiállítás alapgondolata a fiatal alkotók fejlődésének bemutatása volt, és minden kiállító művész két munkával jelentkezett.

A kiállító fiatal művészet a MOL Tehetségtámogató 2010-2023 közötti kiírásain nyertek támogatást, Románia kilenc megyéjében és Bukarestben élnek, alkotnak.

A 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók, művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére. A programot a Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia finanszírozásával, az éves támogatási alap 560 000 lej (43,7 millió forint).

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ