Megnyílt az ARC-kiállítás
Dátum: 2007. szeptember 1., szombat, 12:14
Megnyílt az ARC-kiállítás Budapesten, a rendezvényen a zsűri döntése alapján 74 óriás- és citylight plakátot, valamint 25 egyperces filmet mutatnak be.

Az Élni és túlélni Magyarországon jelmondattal, immáron nyolcadik alkalommal meghirdetett versengést Mundruczó Kornél filmrendező nyitotta meg a volt Felvonulási téren.A filmrendező köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy nagyon nagy szükség van az olyan „szelepekre" , mint az ARC-kiállítás. Ez a szelep is része a „túlélési fegyvertárnak", amellyel az életet lehet túlélni, de ilyen még a nevetés és az irónia is - mondta, hozzátéve, ilyen az ARC is, amely minden évben megpróbálja feltárni, hogy „mi rohad éppen".

Az ARC által meghirdetett kategóriákból kiválasztották a legjobb pályázatokat: első helyezett lett Kocsis Petra Szótár című óriásplakátja, második helyezett lett Fátyol Viola Ijesztő diagrammjaink, a harmadik pedig Gyimesi Judit és Rácz Katinka Margit című munkáikkal.

A civil szervezetek által megjelölt témákra ékezett pályaművek legjobbja is különdíjban részesült. Újdonságként az ARC a legpimaszabb ötletet Borz-díjjal jutalmazta.

A megnyitó eseményen fellépett mások mellett Rúzsa Magdi és Sub Bass Monster, a Magyar Panaszkórus és a Színművészeti Egyetem már végzett - de munkanélküli - hallgatóiból összeállt csapat.

A rendezvényen Bernát Atom Tamás magyar képzőművész a téren felmászott egy 8 méter magas oszlop tetejére, hogy megkezdje „speciális túlélési gyakorlatát". A kiállítás idején Atom Santi néven a kapcsolatteremtő szerepébe lép a magasban, és három héten keresztül minden figyelmét közérdekű dolgokra összpontosítja. Ez idő alatt nem hagyja el "őrhelyét", szélessávú internet segítségével tartja az összeköttetést a külvilággal.Szeptember 9-től 18-ig az ARC-kiállítás helyszínén első alkalommal látható a Felhő pavilon, amely a környezettudatosság szellemében készült, napenergia felhasználásával üzemel. A rendezvény keretében augusztus 31. és szeptember 17. között kertmoziban láthatják és hallhatják az érdeklődők a beérkezett filmes munkákat és hangzó anyagokat.

Az érdeklődők a kiállítás ideje alatt 9-10, képzőművészek által átalakított telefonfülkét is láthatnak a téren.

Az Élni és túlélni Magyarországon jelmondattal meghirdetett versengésre - a klasszikus ARC- és az „ARC+"-pályázatokra - összesen 1.400 mű érkezett. A nyertes plakátokat és alkotásokat szeptember 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők a volt Felvonulási téren.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Ha valaki alacsony, azon nincs mit nevetni. Amíg talpazatra nem áll."
Ancsel Éva
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ