Hírek

Újabb Munkácsy Mihály-festménnyel bővült Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő gyűjteménye, a képet először Székesfehérváron láthatja a nagyközönség - jelentette be Fásy Ádám, a Munkácsy Alapítvány elnöke pénteken, a Szent István Király Múzeumban.

Hírek

Nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) december 6-án - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Hírek

Jovián György Munkácsy Mihály-díjas erdélyi magyar festőművész, grafikus munkáiból nyílt kiállítás szerdán este a kolozsvári Művészeti Múzeumnak otthont adó Bánffy-palotában.

Hírek

Vizuális anomáliák címmel nyílik kiállítás Ezüst Gy. Zoltán festményeiből szombaton az Érdi Galériában.

Hírek

Több mint száz kiállítás várja az érdeklődőket a fővárosi, vidéki és határon túli helyszíneken a 21. alkalommal megrendezett Magyar Festészet Napja programsorozat részeként november közepéig. Az idei év fő kiállítása az Élő Magyar Festészet című tárlat lesz Törökbálinton.

Hírek

Életének 73. évében, kedden elhunyt Rényi Katalin Munkácsy-díjas festőművész, tervezőgrafikus, a kortárs magyar festészet kiemelkedő alakja, költő, művésztanár, a Magyar Köztársasági Érdemrend kitüntetettje - közölte a család kedden az MTI-vel.

Hírek

Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd - tájékoztatta a szervező Tornyai János Múzeum az MTI-t.

Hírek

Huszonöt éve, 1998. augusztus 2-án halt meg Szántó Piroska Kossuth- és kétszeres Munkácsy Mihály-díjas festő- és grafikusművész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Kilencvenegy éves korában elhunyt Mészáros Éva textilművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - tudatta a testület csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Békét teremtő magány címmel kortárs kiállítást rendeznek a Szent Gellért-emlékév alkalmából a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) és a Szent Mauríciusz Monostor közös pályázatan kiválasztott harmincöt műalkotásból csütörtökön a szentendrei MANK Galériában - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.

Hírek

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szegedi munkacsoportjának első rendezvényeként Eszik Aljos grafikusművész alkotásaiból nyílik ÉLET=RAJZ 70 címmel kiállítás pénteken a Csongrád Városi Galériában - tájékoztatta az MMA regionális munkacsoportja az MTI-t.

Hírek

Wagner Nándor-kiállítás nyílt kedden a világhírű szobrász szülővárosában, Nagyváradon a város magyarságának ünnepe, a Szent László Napok keretében.

Hírek

Pistyur Imre szobrászművész gazdag életművéből nyílik kiállítás június 15-én a szentendrei MANK Galériában, a Munkácsy-díjas művész 70. születésnapja alkalmából.

Hírek

November 29-én lesz kilencvenéves Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Bemutatták a Tuzson-Berczeli Péter festőművész, grafikus eddigi pályaívét megrajzoló albumot pénteken Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban, ahol háttérkiállítás nyílt.

Hírek

Vajda Lajos festőművész (1908-1941) motívumvilágát mutatja be a szentendrei Vajda Múzeum vasárnaptól látható új kiállítása.

Hírek

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 20 hallgatója is bemutatkozik a csütörtökön kezdődő Art Market művészeti vásáron a Budapest Bálnában.

Hírek

Kismányoky Károly (1943-2018) képzőművész, a Pécsi Műhely alapító tagjának mintegy kétszáz alkotásából nyílik kiállítás a baranyai vármegyeszékhelyen csütörtökön - közölte a Janus Pannonius Múzeum (JPM) az MTI-vel.

Hírek

Kiállítással ünnepli Reigl Judit születésének századik évfordulóját a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár; a Szárnyalás-Vol-Flight című tárlat a magyar származású, Franciaországban világhírűvé vált képzőművész figurális festészetét mutatja be szerdától.

Hírek

Húsz éve, 2003. augusztus 18-án halt meg Szász Endre Munkácsy Mihály-díjas grafikus, könyvillusztrátor, festőművész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Egzotikus hatásokban, megfejtésre váró talányokban, változatos méretű, szemet gyönyörködtető műalkotásokban bővelkedő kiállítás nyílik aatoth franyo magyar származású festőművész munkáiból a szegedi Reök-palotában - tájékoztatta a központ sajtóreferense az MTI-t.

Hírek

Félidejéhez érkezett a Munkácsy Most kiállítás Szarvason, ebből az alkalomból 22 új festmény érkezik a tárlatra, köztük még sosem látott alkotások, valamint a művész egyetlen félaktja.

Hírek

Már több mint százhetvenezren voltak kíváncsiak a Szépművészeti Múzeum Csontváry-kiállításra, így a tárlat az intézmény történetének tíz leglátogatottabb kiállítása közé került - olvasható a múzeum hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Fénytár címmel nyílik kiállítás az idén hetvenedik születésnapját ünneplő, Szegeden élő és alkotó Popovics Lőrinc szobrászművész alkotásaiból szombaton a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.

Hírek

Sam Havadtoy képzőművész legújabb műveiből nyílik kiállítás Hommage - Kulturális migránsok címmel június 22-én a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Felháborodom, tehát vagyok."
Bálint György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ