Ezüstérmet nyert a Kelemen Vonósnégyes Melbourne-ben
Dátum: 2011. július 18., hétfő, 10:49
A négyévente - idén hatodik alkalommal - megszervezett Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei Versenyen, Ausztráliában ezüst érmet nyert a Kelemen Kvartett.

„Szenzációsnak tartom az eredményt - mondta Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, aki a hírt eljuttatta az MTI-hez -, hiszen ezt a versenyt a 'vonósnégyesek olimpiájaként' tartják számon." A díjátadó gálát vasárnap este tartották.

Az új vonósnégyes idén februárban a Zeneakadémián bemutatkozott be. A Kelemen Barnabás hegedűművész által alapított, alig egy esztendős együttes nem csak az ezüst érmet hozta el. A publikum kedvenceként megkapta a közönségdíjat is, valamint az egyik legkiemelkedőbb - a Musica Viva elnevezésű - különdíjat is, amely hosszú évekre leszerződteti a kvartettet Ausztrália és Új-Zéland legfontosabb hangversenytermeibe - közölte a rektor.

A vonósnégyes tagjai: Kelemen Barnabás (első hegedű - a Zeneakadémia docense), Homoki Gábor (második hegedű - a Zeneakadémián Kokas Katalin hegedűművész harmadéves növendéke), Kokas Katalin (brácsa - szintén a Zeneakadémia docense) és Kokas Dóra (gordonka - a Zeneakadémián Perényi Miklós idén első éves növendéke). Eredményük azért is kiemelkedő - hangsúlyozta Batta András -, mert amíg a versenyen szinte kivétel nélkül diplomás, 5-10 éve együtt játszó művészek "mérkőztek" meg, addig a Kelemen Kvartett nem csak egy éve alakult, de messze a legfiatalabb korosztályt képviseli két aktív növendék-tagja révén.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ