Esmények
Koncertek, hagyományos és avantgárd produkciók színesítik a pénteken induló nürnbergi Gluck operafesztivált.
Esmények
Csütörtökön, vagyis ma kezdődik Zamárdiban az idei Balaton Sound fesztivál, amelynek négy napja alatt a legnagyobb tömeget David Guetta szombat esti fellépésére várják.
Esmények
Szerdán kezdődik a négy évszakos Liszt Fesztivál nyári szezonja a burgenlandi Doborjánban (Raiding), Liszt Ferenc szülőfalujában, ahol jövőre, a nagy magyar zeneszerző születésének 200. évfordulóján egész éves rendezvénysorozattal emlékeznek a "XIX. századi szupersztárra".
Esmények
Tizennyolcadszor rendezik a blues, a rock és a dzsessz hazai és külföldi legjobbjainak fesztiválját Pakson. Július 1. és 4. között a jó zene, a gasztronómia és a borok kedvelői az atomváros vendégei. Jön a Jethro Tull, Popa Chubby, Ken Hensley, a hazaiak közül ott lesznek Benkóék, Berki Tamás együttese és Keresztes Ildikó.
Esmények
Hat kategóriában adták át a ViVA zenés tv-csatorna díjait a zsúfolásig megtelt SYMA Csarnokban. A csatorna és a közönség 10. alkalommal nevezte meg a zöld-narancssárga színű Viva Comet gömbökre leginkább érdemes művészeket tegnap este...
Esmények
Sebestyén Márta népdalénekesnő kedden a budapesti brit nagykövetség épületében átvette az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Művész a békéért elnevezésű elismerésre vonatkozó megbízólevelet.
Esmények
A Neoton Família kapja a Magyar könnyűzenéért díjat a június 17-i budapesti VIVA Comet gálán a Syma csarnokban; a zenetelevízió rendezvényén fellép többek között Ákos és a német Cascada is.
Esmények
A blueszene legrangosabb díjait adták át csütörtökön este Memphisben. Zenészek sokasága, a zeneipar nagyágyúi, s a műfaj rajongói körében tartott ünnepségen imár 31. alkalommal adták át a blues legtekintélyesebb elismerését, amelyet korábban W. C Handy, a blues „ükapja” nevét viselte.
Esmények
Újabb hazai legendák egész sorával bővült a StarGarden Fesztivál programja. A Népstadion Kertben június 4-én és 5-én megrendezésre kerülő új esemény több generáció legjelentősebb ikonjait vonultatja fel.
Esmények
Kettős jubileum a 2010-es év a klasszikus zene számára, hisz születésének 200. évfordulója alkalmából idén ünnepeljük a magyar himnusz zeneszerzőjét, Erkel Ferencet, míg a világhírű komponista, Gustav Mahler – aki három éven át volt az Andrássy úti Operaház főzeneigazgatója – 150 évvel ezelőtt született.
Esmények
A legnagyobb vidéki fesztiválunkat évek óta egyben a legszínesebb programkínálat is jellemzi. A sokműfajú VOLT műsorából - világsztár zenekarok és DJ-k után - ezúttal több tucat hazai fellépőről adtak hírt a szervezők. Az idei VOLT Fesztivál nyitónapján a hazai rocktörténelem legfontosabb zenekarai adnak koncertet.
Esmények
Dresch Mihály szaxofonos kapja idén a Szabó Gábor-díjat, Gyémánt László festőművész pedig a Pernye András-díjat; a Magyar Jazz Szövetség elismeréseit a műfaj március végi ünnepén adják át.
Esmények
Deitra Farr, Axel Schultz, az Ian Siegal Band és a Ripoff Raskolnikov Allstars is fellép mások mellett a Budapest Blues Festivalon, amelyet szombaton már hatodik alkalommal rendeznek meg; a Petőfi Csarnokban két színpadon 16 órától késő éjszakáig lesznek koncertek.
Esmények
Csütörtökön elindult közel 20 ezer vendéget fogadva a vasárnapig tartó zamárdi Balaton Sound Fesztivál, amelynek szombati napjára már nem lehet napijegyet kapni.
Esmények
Idén 39 éves a dániai Roskilde rockfesztivál, és annak ellenére, hogy mostani kínálata az "egészen nagy" sztárokból inkább közepesnek mondható, a 75 ezer látogatóra méretezett rendezvény ezúttal is teltházas lesz.
Esmények
Július 29. és augusztus 1. között rendezik meg a 7. Veszprémi Ünnepi Játékokat. A Veszprémi Vár színpadán idén Chick Corea, José Cura, Komlósi Ildikó, The Earth Wind & Fire Experience és Khaled lépnek föl.
Esmények
Balázs János, generációjának egyik legnagyobb tehetsége, Dráfi Kálmán növendéke nyerte a NISHINIHON nemzetközi zenei verseny zongora kategóriájának 1. díját, valamint a verseny fődíját is, egy japán hegedűssel megosztva.
Esmények
Tom Jones kapja idén a brit zeneipar Music Industry Trust elnevezésű díját - számolt be róla a BBC online hírportálja.
Esmények
Sebestyén Márta énekesnőnek ítélte oda az UNESCO Művész a békéért (UNESCO Artist for Peace) kitüntető címet a párizsi székhelyű szervezet. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) elismerését fennállása óta először kapja magyar művész - tájékozatta az MTI-t szerdán az UNESCO párizsi állandó magyar képviselete.
Esmények
Ennio Morricone olasz zeneszerző és Björk izlandi énekesnő kapja idén a Polar zenei díjat, amely egymillió svéd koronával (mintegy 30 millió forinttal) jár számukra.
Esmények
Hagyományteremtő célzattal indítja el a Fonó Budai Zeneház a Budapest Folk Fest címet viselő rendezvényét, amelyet május 11-15 között rendeznek meg a dél-budai intézmény falain belül és kívül.
Esmények
A Botos Fusion Project lesz a csütörtökön kezdődő XI. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál gálaestjének fellépője, a vasárnapig tartó esemény gerincét klasszikus koncertek, dzsessz és flamenco estek, valamint és mesterkurzusok adják.
Esmények
Nyolc országból huszonhét fiatal tehetsége közül Szokolayné Szőke Diána nyerte a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen.
Esmények
Tokody Ilona ének- és Friedrich Ádám kürtművésznek, Serei Zsolt és Sugár Miklós zeneszerzőnek, valamint a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekarnak, illetve alapító-vezetőjének, Kováts Péter hegedűművésznek nyújtotta át az idei Bartók-Pásztory-díjat Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) rektora csütörtökön a Zeneakadémián.
Esmények
Angelo Manzotti olasz férfiszoprán lesz a sztárvendége a kolozsvári Barokk Fesztiválnak, amelyet március 9. és 11. között tartanak.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ