Esmények
Triplázott Lady Gaga: a Brit Awards mindhárom olyan kategóriában nyert, amelyben jelölték.
Esmények
Taylor Swift Fearless című lemeze kapta az év albumának járó Grammy-díjat vasárnap este Los Angelesben. Swift ezenkívül három Grammyt kapott még, köztük a legjobb countrylemeznek járót a Fearalessért, amelyből a legtöbb példányt adták el tavaly a világon.
Esmények
Idén február 27-én hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legrangosabb blues eseménye, a Budapest Blues Festival a Petőfi Csarnokban. A korábbi évek hagyományait folytatva idén is két színpadon zajlanak majd az események. Délután 16 órától a késő éjszakába nyúlva kb. tíz óra tiszta blues várja a műfaj rajongóit. A fellépők névsora idén is igazi sztárparádét ígér.
Esmények
Az év személyiségeként ünnepelték a mexikói énekes-dalszerző Juan Gabrielt a Latin Grammy-díjak átadásának előestéjén Las Vegasban.
Esmények
Idén negyedszer, ezúttal négy város kilenc helyszínén rendezik meg október 2. és 4. között a Hangfoglalást; a fesztivál keretében a SYMA csarnokban 8000 négyzetméteren hangszer- és hangtechnikai kiállítás lesz, a klubkoncerteken pedig a hazai mezőny mellett kelet-európai és izlandi zenekarok is fellépnek.
Esmények
Vasárnap tartják a magyar dal napját országszerte 22 helyszínen, köztük 9 vidéki városban; a fellépők között a magyar rock-, pop-, dzsessz-, nép- és komolyzene ismert előadói lesznek ott.
Esmények
Először állítja fel sátrát, a Jazz Dómot a Mol Jazz Fesztivált szervező Budapest Music Center (BMC) a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa) előtti téren; a szeptember 9-én kezdődő és 13-ig tartó fesztivál utolsó napján itt tartják a magyar dal napjához kapcsolódó a JazzDal rendezvényt is.
Esmények
Ebben az évben is számos érdekességgel szolgál a 38. évében járó Debreceni Jazznapok, Magyarország legrégibb, folyamatosan működő jazzfesztiválja. A programsorozat évről évre számos legendás hangversennyel, sok kiváló külföldi és magyar muzsikus játékával csábítja a cívisvárosba a jazz szerelmeseit.
Esmények
Georg Friedrich Händel Theodora című oratóriumával a hét végén megkezdődött az idei Salzburgi Ünnepi Játékok programsorozata.
Esmények
A magyar Balogh Roland nyerte a híres Montreux-i Jazz Fesztivál gitárversenyét; ikertestvére, Balogh Zoltán - egy másik magyar zenésszel, Pintér Péterrel együtt - a zongoristák között versenyez.
Esmények
Paks a harmadik évezred első évtizedének végén is várja a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy a pusztán óvatosan kíváncsiskodókat. A júlis1-től 5-ig tartó, tizenhetedik Gastroblues Fesztivál úgy tartja meg hagyományait, hogy közben egy-egy apróbb újítással szolgál a visszajáró vendégeknek és persze várja az újabb érdeklődőket.
Esmények
Hatodik alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten: Ferencvárosban, a Ráday és a Kinizsi utca által határolt részen, a „Kultuccában" péntektől vasárnapig tradicionális egyházi zsoltárok, énekek, kórusművek, hangszeres darabok mellett népzenei és mai modern zenei előadások is láthatók-hallhatók lesznek.
Esmények
A 2009-es, Haydn Év egyik csúcspontja május 31-e, az első bécsi klasszikus halálának 200. évfordulója. Ezen a napon országosan számos igazi zenei csemegét kínál az egész éves rendezvénysorozatot szervező Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája.
Esmények
Immár hagyomány Szegeden, hogy tavasszal a dzsessz és blues rajongói két napra a Belvárosi moziba helyezik át székhelyüket, és a műfaj kiemelkedő hazai és külföldi muzsikusait hallgatva hódolnak zene iránti szenvedélyüknek. Idén sem lesz ez másképp a március 19-én kezdődő Szegedi Blues és Jazz Fesztiválon, amely sztárvendége Tim Ries.
Esmények
A filmes szakma után a zenészek is hallatnak magukról: Los Angelesben vasárnap adják át a szakma legrangosabb elismerései között számon tartott Grammy-díjakat.
Esmények
Idén is 10 fiatal művész kapta meg a hétezer eurós (mintegy 2 millió forintos) pénzjutalommal járó Junior Prima Díjat: Baráti Kristóf (hegedű), Borbély László (zongora), Csáki András (gitár), Karosi Bálint (orgona), Kokas Katalin (hegedű), Oláh Dezső (zeneszerző, zongora), Pataki Potyók Dániel (ének), Richter Gábor (trombita), Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola) és Várdai István (cselló).
Esmények
Idén október 17-én rendezik meg a IV. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivált Budapesten, az Erzsébet téri Gödör Klubban.
Esmények
Ismét országos, spontán örömzenélésre várnak mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján. A nap idei alcíme „Hallgass át!” mellyel a különböző zenei stílusok közötti falak ledöntésére bíztatnak a szervezők.
Esmények
Október 17-én kerül megrendezésre a IV. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál, Budapesten, az Erzsébet téri Gödör Klubban.
Esmények
Vasárnaptól egy hétig esténként Liszt Ferenc művei hangzanak el neves művészek előadásában Esztergomban, a második alkalommal megrendezett Liszt-héten - közölték a szervezők.
Esmények
Mindannyian mások vagyunk, de akik szerint éppen ez a jó, azoknak ott a helyük augusztus 11-én, azaz Sziget nulladik napján a Hajógyári Szigeten, ahol két nagyszínpadon – egyidőben – a hazai pop-rockélet legismertebb képviselői és külföldi vendégzenészek valamint magyar jazzmuzsikusok és Miles Davis világhírű zenésztársai tízórás magakoncerten zenélnek, tiltakozva a rasszizmus ellen.
Esmények
A világhírű Tommy Vig vibrafonos egy 11 éves ifjú tehetséggel, a révkomáromi Hodek Dáviddal vív majd dobpárbajt a hétvégén, a Nagykanizsához közeli Cserfő-hegyen, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Jazzland fesztivált.
Esmények
Az MR3-Bartók Rádió 10. alkalommal rendezi meg a Zsámbék Jazz Open Fesztivált. Júliusban minden péntek este hét órától nemzetközi hírű jazz-muzsikusok lépnek fel a Romtemplom melletti színpadon. Újdonság a gazdag programban az először megrendezésre kerülő Latin-jazz est.
Esmények
Számos kiegészítő kulturális és szórakoztató program kíséri a "Bartók+Bécs 2009" Miskolci Nemzetközi Operafesztivál főrendezvényeit. Ezekkel a színes eseményekkel azokat próbálják csábítani a szervezők, akik "egyelőre nem kedvelik az operát, de jó úton haladnak" - derült ki a kísérőprogramokat beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.
Esmények
A Hegyalja rajongók nem a fesztiválon, sokkal inkább a fesztiválra spórolnak. A korábbi évek hasonló időszakához képest többen váltottak bérletet a május 31-i első sávugrás előtt. A hegyaljások a válság ellenére sem mondanak le arról, hogy július 15. és 19. között a Faithless-szel, Basement Jaxx-szel, Parov Stelarral vagy akár a Machine Headdel bulizzanak. A pénzügyeiket tudatosan kezelő fesztiválozóknak még négy napjuk van, hogy kedvezményesen, 12.500 forintért váltsanak Hegyalja Bérletet.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ