Esmények
Hétfőtől várja Szegedre az érdeklődőket a IX. Szegedi Kamarazenei Fesztivál az Őszi Kulturális Fesztivál társrendezvényeként.
Esmények
Soha nem látott méretű, spontán utcazenélés várható október elsején, szerdán, a Zene Világnapja alkalmából. Neves zenészek és lelkes amatőrök rögtönzött koncertjükkel hívják fel a figyelmet a Zene Világnapjára. Minden műfajban sztárok is vállalkoztak egy rövid zenélésre: Palya Bea, Ferenczi György, a Danubia Szimfonikus Zenekar, az Anna and the Barbies együttes, a Modern Art Orchestra, valamint fúvószenekarok, népzenészek, vonósnégyesek és énekkarok is feltűnnek majd egy-egy téren, aluljáróban vagy épp egy mozgólépcsőn.
Esmények
2008. október 3. és 12. között már 10. alkalommal látogatnak Magyarországra a világ kiemelkedő hárfaművészei. A gödöllői kastély festői szépségű dísztermében és a Zeneakadémián megrendezésre kerülő fesztivál közreműködői különleges zenei élményt nyújthatnak idén is a közönségnek.
Esmények
Az előrejelzéseknek megfelelően Britney Spearsé volt az MTV Video Music Awards díjkiosztó: a szőke popsztár nemcsak három díjával, hanem megjelenésével is óriási sikert aratott. A gálát közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban tartották Hollywoodban, a Paramount Studios helyiségeiben.
Esmények
- A Muzsikás együttes nyerte el idén a Világzenei Vásár (World Music Expo), azaz a WOMEX-díját, amellyel évente a műfaj legkiemelkedőbb előadóit és együtteseit tüntetik ki - tájékoztatott a Magyar Zenei Exportiroda hétfőn.
Esmények
A reneszánsztól a 20. századig időben nagy távolságokat fog át a 11. Tiszadobi Zongorafesztivál műsora. A pénteken kezdődő, négynapos koncertsorozaton a hagyományoknak megfelelően egy ifjú tehetséget is bemutatnak a közönségnek.
Esmények
Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb jazzfesztiválja idén is sok érdekességet kínál Debrecenben. A kulturális palettán már 37 éve jelen lévő Debreceni Jazznapok elnevezésű programsorozat, évről évre vonzza a jazz megszállottjait. Négy napon át olyan fellépőkkel találkozhatnak, mint például Rosario Giuliani, Tony Lakatos, vagy Harcsa Veronika. A rendezvény sztárvendége ezúttal Stacey Kent lesz.
Esmények
Szombaton kezdődik az idei Salzburgi Fesztivál, amelynek számos hírességet felvonultató ambíciózus műsorában - idén először - Bartók Kékszakállújának operaelőadása is szerepel.
Esmények
Lelkesen fogadta a közönség a az LMT Connection, Carl Palmer, a British Blues Quintet, Raw Hide programját, tetszést aratott a templomi koncert és a jam session a hétvégén a 16. paksi Gastroblues Fesztiválon.
Esmények
Az LMT Connection, Carl Palmer, a British Blues Quintet a külföldi, Török Ádám és a Mini a hazai sztárvendége a hétvégi 16. paksi Gastroblues fesztiválnak.
Esmények
Színhely: a Nagykanizsától 10 km-re fekvő Cserfő nevű szőlőhegy. Tiborcz Iván – aki egyben a cserfői JazzLand szellemi atyja – a buffalói fekete jazzmuzsikosokkal eltöltött öt év alatt határozta el, hogy zalai birtokára elhozza e világot, a jazz muzsikát.
Esmények
A tavalyi hármas jubileum után a rendezvény a nagykorúsághoz közeledik. Tizenhatodszor várja Paks a bor, a gasztronómia és a zene szerelmeseit, rajongóit vagy az éppen csak óvatosan érdeklődőket. Az eltelt másfél évtized bizonyította ország-világ előtt, hogy a jó muzsika, az ínycsiklandó ételek, a zamatos borok nemzedékeket – ezen belül családokat – vonzanak, baráti egységbe forrasztanak évente csak egyszer találkozó idegeneket.
Esmények
A soproni Régi Zenei Napok idei rendezvényei a reneszánsz jegyében zajlanak június 23. és 30 között; az eseménysorozat szenzációjának ígérkezik egy véletlenül felfedezett barokk opera bemutatója, amelynek szerzője valószínűleg Christoph Willibald Gluck.
Esmények
Október 1-jén, a zene világnapján Budapest-szerte az utcákon, köztereken is szól a zene a Hungarofest keretében működő Klassz Zenei Iroda felhívásának köszönhetően, de a fővárosi hangversenytermek is sok programot kínálnak a zene szerelmeseinek.
Esmények
Sajtótájékoztató keretében informálta a nagy számú érdeklődőt az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízóval igazgatója Havas Ágnes, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója Bátyai Edina, Horváth Zsolt a Pannon Filharmonikusok igazgatója (zeneszakmai partnere és rezidens zenekara) és Dr. Solymos László, Szeged város alpolgármestere, valamint Alföldi Róbert és Balázs Zoltán rendezők valamint a MÁV-START ZRt. illetve a Zsolnay Porcelánmanufaktúra képviselője.
Esmények
Szerdán kezdődik Budapesten a 6. MOL Jazz Fesztivál, amelyen számos magyar és külföldi zenész lép fel. A szeptember 21-ig tartó rendezvény koncertjeit a Ferencvárosban, a Közraktár Sátorban, a Jazzhajón és a Művészetek Palotájában tartják, de mellettük új helyszíneket is avatnak.
Esmények
Budapest Újbuda városrésze, a XI. kerület 2005-ben ünnepelte megalakulásának 75. évfordulóját. Ebből az alkalomból a kerület három meghatározó kulturális intézménye, a Fonó Budai Zeneház, a MU Színház és az A38 Hajó egy közösen szervezett kulturális és dzsesszfesztivállal járult hozzá az ünnepi eseményekhez.
Esmények
Immár 15. alkalommal kezdődik Pest megye legnagyobb nyári kulturális nemzetközi rendezvényeként a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár kedden Százhalombattán, ahol 22 ország táncosai ropják majd tíz napon át a táncot - közölte az eseménysorozat sajtóreferense hétfőn.
Esmények
Natalie Dessay és Renée Fleming szopránénekesnők, Marilyn Horne mezzoszoprán, Sherrill Milnes bariton énekes és John Adams zeneszerző részesül idén a zenei világban nagy tekintélynek örvendő Opera News Awards díjban, amelyet a Metropolitan Opera társulatának lapja ítél oda évről évre.
Esmények
A hazai dzsesszvilág kiemelkedő képviselői koncerteznek a hétvégén a Komárom-Esztergom megyei Neszmélyen, ahol a Duna-parti szabadtéri színpadon tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Dzsesszmély fesztivált - közölték a szervezők.
Esmények
Gazdag program, nagy nevek, fiatal tehetségek, fontos díjak és várhatóan pozitív pénzügyi eredmény - ez a gyorsmérlege a hétvégén véget ért 42. Montreux Jazz Festivalnak. Egyik központi esemény a fesztiválhoz és a jazzhez sok szállal kötődő Quincy Jones 75. születésnapjának ünneplése volt.
Esmények
A klasszikus művek mellett több dzsesszkoncert is szerepel a jövő pénteken kezdődő vajdahunyadvári nyári fesztivál programjában, az idén 11 hangversenyből álló sorozat zenei palettáját a közönség kívánságára szélesítették - mondta el Bálint Gábor, a ligeti koncertsorozatot rendező Musica Hermina Alapítvány vezetője.
Esmények
Debrecen nyári kulturális programkínálatában előkelő helyet foglal el az országos viszonylatban egyedülálló Debreceni Cívis Korzó, ami hagyományosan, minden év nyarán egy hónapos rendezvénysorozattal jelentkezik. Július minden hétvégéjén, egyfajta tematikus rendben lépnek fel együttesek, művészek a cívisvárosban. A hangulatos, nyüzsgő, színes korzó könnyed, ugyanakkor tartalmas szórakozást ígér.
Esmények
A Veszprémi Ünnepi Játékok 2004. augusztusában debütált a Veszprémi Vár csodálatos barokk főterén, a Szentháromság téren felállított színpadon. Mintegy kétezer néző ünnepelte a nyitányon fellépő Jose Cura-t és a Nemzeti Filharmonikusokat dirigáló Kocsis Zoltánt. Az azóta eltelt négy évadban számos nemzetközi produkció sikerével írta be nevét a Veszprémfest a magyarországi fesztivál-térképre, illetve a zene-rajongók hangverseny-naptárába.
Esmények
A hagyományos nyitóparádéval nyitja meg kapuit június 11-én, szerdán este a nyolcadik, „Bartók+Szlávok 2008” Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ