Esmények
Brickner Szabolcs operaénekes nyerte a világ egyik legtekintélyesebb komolyzenei seregszemléjét, a kizárólag pályakezdő művészeket felvonultató belgiumi Erzsébet királyné versenyt.
Esmények
A Pink Floyd és Renée Fleming amerikai szoprán kapja az idei Polar-díjat – jelentette be szerdán Stockholmban a díjat odaítélő bizottság.
Esmények
Tizenegy zenekar lép fel a csütörtökön kezdődő 24. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon Salgótarjánban, a négynapos programban három szabadtéri koncertet is szerveznek a műfaj kedvelőinek.
Esmények
Öt országból huszonnégy fiatal tehetség vesz részt a kedden kezdődő Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg Szegeden – tájékoztatta Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész.
Esmények
Március 31-én kezdődik a tizenhatodik Szolnoki Zenei Fesztivál. A sokszínű programok közül egészen május 20-ig válogathatnak az érdeklődők.
Esmények
2008. január közepén a FASPO nevű hamburgi szponzorációs egyesület (Fachverband für Sponsoring und Sonderwerbeformen) átadta a 15. Nemzetközi Szponzorációs Díjakat (Internationalen Sponsoring Awards). A Kultúra kategóriában a leginnovatívabb projektként az Opera mindenkinek („Oper für alle“) kezdeményezést tüntették ki. A projekt partnerei, a Bajor Állami Operaház (Bayerische Staatsoper), a BMW csoport és az actori GmbH közös, müncheni tevékenységükért vehették át a díjat.
Esmények
Immár tizenhetedik alkalommal adták át szerdán este a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) Fonogram díjait zenészek, a zeneipar szakemberei, a kiadók és a média képviselői előtt.
Esmények
Doris Day énekesnő, Burt Bacharach énekes és dalszerző, Cab Calloway zenész és színész, a Band együttes, Yitzhak Perlman hegedűművész, Max Roach jazzdobos és zeneszerző, valamint Earl Scruggs bendzsóművész kapja az 50. Grammy életműdíjait.
Esmények
A dominicai Juan Luis Guerra énekes és dalszerző valamennyi jelölését díjra váltotta péntekre virradóra a 8. Latin Grammy díjkiosztóján, Las Vegasban.
Esmények
Avril Lavigne kanadai énekesnő kapta az év legjobb szólóelőadója és a legjobb slágerért járó díjat csütörtök este az MTV Europe Music Awards 2007. évi, sorrendben tizennegyedik díjkiosztóján. A négyszeres jelölt Justin Timberlake ezúttal díj nélkül térhet haza. Az MTV Europe regionális díjai közül Magyarországon Ákos lett a nyertes.
Esmények
Neves hazai és külföldi fellépőket hallgathat a közönség jövő hétvégén, november 10-én és 11-én a Szegedi Jazz Napokon – közölte a programról tartott keddi sajtótájékoztatóján a szervező Drienyovszki András.
Esmények
Az Armel Produkció, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pannon Filharmonikusok – együttműködve Európa legrangosabb komolyzenei és opera-csatornájával, a Mezzo Televízióval – új operaversenyt és fesztivált alapítanak Szegeden.
Esmények
Fantasztikusnak tartja Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) vezetője – akit Sanghajban értek utol telefonon –, hogy egyik felvételük Londonban ismét megkapta a Classic FM Gramophone-díjat, a világ legjelentősebb komolyzenei rádiójának és a világ legbefolyásosabb komolyzenei szaklapjának közös, összesen 15 kategóriában odaítélt elismerését.
Esmények
Amy Winehouse csütörtökön újabb kitüntetéssel gyarapította gyűjteményét, Ivor Novello-díját azonban nem tudta átvenni, mert lekéste az eseményt. A meglehetősen zaklatott életvitelű énekesnő a Love Is a Losing Game című dalával szolgált rá az egyik legrangosabb trófeára. Díjat kapott Phil Collins és David Gilmour is.
Esmények
Huszonöt kategóriában adták át a Blues Music Awards nevű elismerést a műfaj kiemelkedő előadóinak. A ceremóniát a műfaj szűkebb szülőhazájában a Mississippi deltavidékén lévő Tunicában rendezték meg közép-európai idő szerint péntekre virradóra.
Esmények
Ötödik alkalommal rendezik meg a Budapest Blues Fesztivált április 5-én, szombaton a Petőfi Csarnokban. A délutántól éjszakáig tartó fesztiválon fellép Duke Robillard, az egyik legjobb amerikai bluesgitáros.
Esmények
Aki jó előre jegyet akar vásárolni a Salzburgi Ünnepi Játékok egyik előadására, az virtuális kamerával azonnal végigjárhatja a fesztivál épületeit és kiválaszthatja kedvenc helyét magának. Mielőtt még a valóságban meg kellene jegyét vásárolnia, leülhet a kiválasztott helyre és megtapasztalhatja a valós látási viszonyokat.
Esmények
Amy Winehouse brit énekesnő öt, Kanye West rapper négy díjat nyert hétfőre virradóra a Los Angelesben tartott 50. Grammy-gálán.
Esmények
Sokáig bizonytalan volt a Grammy-gála sorsa, de az érintettek megakadályozták, hogy az 50. díjkiosztó az Arany Glóbuszhoz hasonló sajtóértekezletté silányodjon. A háromórás zeneünnep fellépői között lesz Fergie, John Legend, John Fogerty, Herbie Hancock, valamint Jerry Lee Lewis és Little Richard a rock and roll hőskorából.
Esmények
A Bikini, a Republic, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirigy, a Barbaro, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Bartók Eszter, Rúzsa Magdi és Szekeres Adrienn lemeze szerepel mások mellett a Fonogram Magyar Zenei Díj jelöltjei között. A jelöltek listáját szerdán tette közzé a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége.
Esmények
Chris Daughtry háromszorosan is örülhetett hétfőre virradóra az American Music Awards 35. díjkiosztó gáláján, Los Angelesben.
Esmények
Az Armel Produkció, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Pannon Filharmonikusok – együttműködve Európa legrangosabb komolyzenei és opera-csatornájával, a Mezzo Televízióval - új operaversenyt és fesztivált alapítanak Szegeden.
Esmények
Az Egri-Pertis Duónak ítélték a Gramofon 2007. évi Magyar Klasszikus Zenei Díját, az idei Magyar Jazz Díjat pedig Németh Ferenc dobművész érdemelte ki; az elismeréseket szerdán este adták át a budapesti Kogart Házban.
Esmények
Beyoncé, Justin Timberlake, a Linkin Park és a Daughtry együttes egyaránt három jelölést kapott a következő, sorrendben 35. American Music Awardsra. A jelöléseket kedden jelentették be.
Esmények
Rácz Márton nyerte az első díjat a hétfő este befejeződött első Kálmán Imre nemzetközi karmesterversenyen, a zsűri különdíjjal jutalmazta Szadaharu Muramacut, Kszenija Jarko pedig közönségdíjas lett.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„Csak ámulunk, hogy elmúlunk. "
József Attila
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ