Esmények
RegiON! címmel kétnapos nemzetközi zenei konferenciát tartanak 25 európai ország csaknem 100 meghívottja részvételével péntektől Budapesten.
Esmények
A Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál 2007. októberében már kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a kastély festői szépségű dísztermében. Az idei fesztiválra október 4. és 7. között kerül sor a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében.
Esmények
Egy különlegesen izgalmas műfaj, egy regionálisan egyedülálló projekt, a tavalyi berobbanó siker után még több nap és nemzetközi vizek… Hazai nagyok, helyi legjobbak és külföldi vendégek október 1-2-3-án az egri Kis Zsinagógában.
Esmények
A magyar dzsesszélet kiválóságai mellett számos világhírű muzsikus is fellép szeptember 12. és 16. között Budapesten, az ötödik MOL Jazz Fesztiválon – tájékoztatott az esemény szervezője, a Budapest Music Center.
Esmények
Szeptember 6-tól szeptember 9-ig tartják a Debreceni Jazznapokat. Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb jazzfesztiválján a külföldi sztárokat felvonultató színvonalas koncertek sorozata mellett, hazai ismert zenészek és énekesek is fellépnek.
Esmények
Az Apácák című musical díszelőadásával nyílik meg a VII. Nemzetközi Gospel Fesztivál kétnapos programja augusztus 24-én Solymáron – közölték a szervezők.
Esmények
A zene világának sokszínűségét felvillantva külföldi és hazai együttesek, szólisták csaknem harminc zenei produkciója hallható augusztus 20-tól Mezőtúron, az ArTúr fesztiválon – közölte az egyhetes rendezvénysorozatot szervező helyi Móricz Zsigmond Könyvtár és Közösségi Ház igazgatója.
Esmények
Tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Esztergomi Nemzetközi Gitárfesztivált; a gitárosok legnagyobb és legrégebbi rendezvényén vasárnaptól egy héten át délelőttönként mesterkurzusok várják a zenészeket, esténként pedig ritkán hallott darabok szólalnak meg neves művészek előadásában – közölték a szervezők.
Esmények
Három nappal a 87. Salzburgi Ünnepi Játékok pénteki megnyitója előtt 180 előadásra már minden jegy elkelt, ami azt jelenti, hogy gazdára talált az összesen eladható 220 ezer jegy 90 százaléka – közölte Gerbert Schwighofer, az ünnepi játékok gazdasági igazgatója és megjegyezte, hogy ez – nem számítva a rendkívüli 2006-os Mozart Évet – rekordot jelent.
Esmények
Ausztrál őslakosok zenés táncbemutatójával Sydneyben szombaton megkezdődött az a nagyszabású koncertsorozat, amelynek keretében világszerte nyolc helyszínen a globális felmelegedés veszélyeire kívánják felhívni a figyelmet.
Esmények
Különleges operákat, különleges előadásokat és különleges helyszíneket egyaránt kínált programjaiban a vasárnap este befejeződő Bartók+Párizs 2007 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál, amelynek programjait csaknem 180 ezren látták a június 13-ai kezdés óta.
Esmények
Látványos nyitóparádéval vette kezdetét a hetedik Miskolci Nemzetközi Operafesztivál szerda este; az idén Bartók Béla művei mellett francia operák, oratóriumok és dalok csendülnek fel.
Esmények
Huszonnyolc ország mintegy kilencezer fiatal muzsikusa lép fel a IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválon péntektől négy napon át Pécsett, Budapesten és Székesfehérváron.
Esmények
Idén Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál néven tartják meg október 12-én és 13-án a több mint 30 éves múltú zenei rendezvényt, amelynek sztárja az amerikai szaxofonos, Archie Shepp lesz – közölték a szervezők hétfői tájékoztatójukon.
Esmények
Négy jelölést gyűjtött Justin Timberlake az MTV Europe Music Awards 2007. díjaira. A gálát november 1-jén rendezik a müncheni Olympia Halléban.
Esmények
Justin Timberlake és Rihanna két-két díjat nyert hétfőre virradóra az MTV Music Awards 24. díjkiosztóján a Los Angeles-i Palms Casinóban.
Esmények
Az idén Lengyelország legjobb dzsesszzenészei lesznek a csütörtökön kezdődő Debreceni Jazznapok vendégei – jelentette be Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kht. programigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.
Esmények
A londoni Filharmonikus Zenekar koncertjével nyílik meg augusztus 24-én Bonnban az idei Beethoven Fesztivál. A zenekart Sir Andrew Davis vezényli.
Esmények
Az Ausztráliából érkező Tommy Emmanuel, az osztrák Ripoff Raskolnikov, a német Friend'n'Fellow, valamint a magyar Sidoó-Munkácsy duó részvételével rendezik meg jövő szombaton a Budapest Gitárfesztivált a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán – tájékoztattak a szervezők.
Esmények
EuroMed Music Fesztivál címmel augusztus 23-tól rendezik meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kultea klubjának nyár végi programsorozatát Budapesten, a Gödör Klub nyitott teraszán – tájékoztatott Kátay Zoltán, a klub vezetője.
Esmények
Botrányt ugyan nem okozott, de nagyon is vegyes fogadtatásban részesült szerda este Bayreuthban a 96. Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitó előadása.
Esmények
Világsztárok és ifjú tehetségek egyaránt fellépnek a Nagykanizsához közeli Cserfőn csütörtökön kezdődő XII. Jazzland fesztiválon. A műfaj hazai és külföldi hírességei mellett egy mindössze 9 éves dobos is fellép a háromnapos eseménysorozaton - tájékoztatott a fesztivál igazgatója kedden.
Esmények
Július 31-én kezdődik a Belvárosi Sambosi Jazzfesztivál. A rendezvényen föllépnek többek között Tony Lakatos, Oláh Tzumó Árpád, a Berki Tamás Band és a László Attila Quintet.
Esmények
A hagyományokhoz híven a nyári napforduló idején, csütörtökön tartják a Zene Európai Ünnepét, Budapesten több helyszínen és műfajban rendeznek programokat – közölték a szervezők.
Esmények
2007-ben másodszor kerül megrendezésre a Határmenti Világzenei Fesztivál, Szatmár szívében, Panyolán.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ A barát az egyetlen, aki ki tudja javítani a hibáidat – de van annyi esze, hogy meg se próbálja."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ