Esmények
Az amerikai Blues Foundation (Alapítvány) immár 28. díjkiosztóján Memphisben péntekre virradóra osztották ki a Blues Music Díjakat (Blues Music Awards). Charlie Musselwhite a szájharmonika legkitűnőbb mestere három kategóriában bizonyult a legjobbnak.
Esmények
Az észtországi dzsessz és világzenei fesztiválon Herczku Ágnes és Nikola Parov kvartettje képviseli Magyarországot – közölte Dávid Gyula, a Tallinni Magyar Intézet igazgatója.
Esmények
A nyáron Chicagóban rendezik meg a második Crossroads gitárfesztivált, amelyen Eric Clapton vendége lesz többek között B. B. King, Buddy Guy és Jeff Beck is.
Esmények
Kodály Zoltán zeneszerző munkásságáról kezdődött hétfőn háromnapos nemzetközi zenetudományi konferencia a 27. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében a Kodály Emlékmúzeumban.
Esmények
A fekete zene művelőinek legrangosabb elismerését, a Soul Train díjakat adták át a kaliforniai Pasadenában közép-európai idő szerint vasárnapra virradóra.
Esmények
A Magyar Jazz Szövetség 1990-ben alakult meg, s még abban az évben, majd az utána következő esztendőkben is megrendezte a Magyar Jazz Ünnepét. A fesztivál aztán – egy évtized elteltével – más rendezvények keretében, azokhoz csatlakozva élt tovább, most azonban, néhány éves szünet után a Magyar Jazz Szövetség ismét önálló fesztivált szervez március 22-e és 24-e között.
Esmények
Kodály Zoltán halálának 40. évfordulóján koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak kedden a zeneszerző síremlékénél Budapesten, a Farkasréti temetőben.
Esmények
A Jövő Házában tizenhat kategóriában adják át szombaton a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének 200. évi Fonogram díjait. A gálát élő adásban közvetíti az MTV 1.
Esmények
Hiller István oktatási és kulturális miniszter kedden megnyitotta a Kodály Zoltán emlékére meghirdetett jubileumi évet Budapesten.
Esmények
Nemzetközi kortárs zenei esemény, a IX. Making New Waves Fesztivál helyszíne lesz a budapesti Trafó a jövő hét végén - közölte az intézmény.
Esmények
Új helyszínen, a budapesti Művészetek Palotájában rendezik meg az idén a Mini Fesztivált, a négy koncertet magában foglaló, január 26-án kezdődő esemény programjában ősbemutató és több magyarországi bemutató is szerepel - közölte a háromnapos sorozatot szervező Magyar Zeneművészeti Társaság.
Esmények
A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar hangversenyével kezdődik január 6-án a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a Magyar Szimfonikus Körkép. Február végéig tizenöt koncert hangzik el a sorozatban, amelynek alapötletét még a Művészetek Palotája 2005-ös próbaüzeme adta.
Esmények
A IX. Making New Waves Fesztivál a zenei tér kérdéseivel foglalkozik. A fesztivál címadó darabja Alvin Lucier kultikus műve 1969-ból, melyben az akusztikus tér zenei minőségei új életre kelnek.
Esmények
Csaknem tízezer ifjú muzsikus érkezik május közepén Magyarországra, a IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztiválra, amelynek a fő helyszíne Pécs, de Székesfehérváron és Budapesten is lesznek események – közölték a szervezők kedden sajtótájékoztatón, a fővárosban.
Esmények
Eötvös Péter magyar karmester, illetve zeneszerző vehette át kedden este az idei Frankfurti Zenei Díjat.
Esmények
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivált; a csütörtökön kezdődő esemény klasszikus koncerteket, dzsessz- és flamenco-esteket, mesterkurzusokat és gitárversenyt is magában foglal - tájékoztatott Kiss Beatrix, a fesztivál egyik szervezője.
Esmények
A visegrádi országok művészeiből alakult zenekar és énekkar koncertje nyitja meg a 23. Régi Zenei Napok eseménysorozatát június 23-án Sopronban - közölte Liszkay Mária, a szervező Filharmónia Budapest Kht. munkatársa.
Esmények
Negyedszer rendezik meg a Petőfi Csarnokban a Budapest Blues Festival-t. Március 17-én, szombaton este a műfaj sokszínűségét igyekeznek bemutatni kora délutántól késő éjszakáig.
Esmények
Kodály Zoltán szülővárosa, Kecskemét, a zeneszerző, népzenekutató és zenepedagógus szellemiségében rendezi meg idén a tavaszi fesztivált, mely egyben a Kodály jubileumi év nyitórendezvénye is az alföldi városban – közölte Zombor Gábor polgármester, a fesztivál programjait ismertető keddi sajtótájékoztatón, Kecskeméten.
Esmények
A Jövő Háza Teátrumban szombaton este átadták a MAHASZ 2007. évi Fonogram-díjait. A legnagyobb érdeklődéssel várt év felfedezettje kategóriában Rúzsa Magdi (Universal Music/CLS Records) volt a befutó, ő képviseli Magyarországot május 10-én az Eurovíziós dalfesztiválon Helsinkiben.
Esmények
Németország és Európa egyik legjelentősebb nemzetközi művészeti eseménye, a Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál idén magyar kulturális különlegességekkel csábítja a zenerajongókat az észak-német tartományba. Magyarország a díszvendége a rangos zenei attrakciónak. Az egyedülálló esemény az Ungarischer Akzent, a Németországban zajló magyar kulturális évad rendezvénysorozatának kiemelkedő programja.
Esmények
Telitalálatos lett a A Dixie Chicks country trió a 49. Grammy-díj gáláján. A lánycsapat díjra váltotta Talking The Long Way című albumának és Not Ready To Make Nice című dalának mind az öt jelölését. A Red Hot Chili Peppers rockegyüttes hat jelölésből négy, Mary J. Blige rhythm and blues énekesnő nyolcból három díjat vihetett haza.
Esmények
A Grammy-díjak mellett szinte eltörpül a Brit Awards zenei díjkiosztó, pedig ezt a trófeát is immár harminc éve ítélik oda és osztják ki. A díjat ezúttal február 14-én, Valentin napján adják át, s nagy nyertese Lily Allen lehet, aki négy jelöléssel indul a gálára.
Esmények
A Red Hot Chillli Peppers, Beyoncé, a Dixie Chicks, a Gnarls Barkley egészen biztosan fellép a 49. Grammy-gálán, a Los Angeles-i Staples Centerben.
Esmények
A jelölések december 7-i bejelentése után megindult a tippverseny: ki hány Grammyvel távozik februárban a Los Angeles-i Shrine Auditoriumból? Mary J. Blige, a rhythm and blues királynője nyolc jelöléssel biztosra nem mehet, de reménykedhet, akárcsak a Red Hot Chili Peppers hat jelölésével. És a többiek?
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ