Cziffra György-emlékév - Tompos Kátya és Balázs János ad közös koncertet online
Dátum: 2021. április 9., péntek, 16:07

Cziffra Café címmel Tompos Kátya színész és Balázs János zongoraművész ad közös online koncertet április 14-én a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központból, a Cziffra György-emlékév programjaként.

A Cziffra Fesztivál és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében megvalósuló koncert azt az időszakot idézi meg, amikor Cziffra György legendás zongoraművész a pesti éjszakában, bárokban zongorázott, világszínvonalú játékával ajándékozva meg az éjszaka közönségét - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Tompos Kátya és Balázs János első ízben lépnek fel együtt, de a tervek szerint az idei nyári VeszprémFesten szintén színpadra állnak közös estjükkel.

Tompos Kátya zenei karrierje során olyan neves előadókkal, együttesekkel dolgozott már közösen, mint Hrutka Róbert, Zorán, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, Goran Bregovic, Borbély Mihály, a Modern Art Orchestra, a Hot Jazz Band, Sárközi Lajos és zenekara, a Söndörgő vagy a Budapest Klezmer Band. Dalszerzőként, dalszövegíróként is debütált 2017-ben Holdjárat című szólóalbumával.

Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál és a Cziffra György-emlékév művészeti vezetője a klasszikus zenén kívül más műfajokban is otthonosan mozog, szólókarrierje mellett kis formációkban lép fel. Nevéhez fűződik például a ZongOpera sorozat is, amelyben többek között Miklósa Erikával, Rost Andreával és José Curával alkottak párost a színpadon, de emlékezetes Rúzsa Magdival való közös estje vagy Lajkó Félixszel való improvizációs koncertjei is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„ ...az emberek szabadságát csak az veheti birtokba, aki megnyugtatja a lelkiismeretüket."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ