Cziffra György-emlékév - Balázs János ad szólóestet szombaton
Dátum: 2021. április 21., szerda, 15:15

ImprovisArt című szólóestjével lép színpadra Balázs János zongoraművész szombaton. A koncert, amellyel az idén 100 éve született Cziffra György előtt tiszteleg, élő online közvetítésen látható.

A szervezők közleménye szerint a zongoraest koncepciója azt a romantikus hagyományt folytatja, amikor még a zongoristák és zeneszerzők előszeretettel improvizáltak, átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A műsor Liszt Ferenctől Cziffra Györgyig, valamint Balázs János saját improvizációjáig terjed, és bemutatja azt a 200 éves tradíciót, amelyben az előadóművész az alkotóművész valódi társává válik.

A produkciót első ízben szombaton 19 órakor Zalaegerszegről, élő online közvetítés formájában tekintheti meg a közönség, majd a Cziffra György-emlékévben további magyarországi és külföldi koncerthelyszíneken, fesztiválokon lép fel vele a Kossuth-díjas zongoraművész.

A koncert, amely a Cziffra György-emlékév részeként, a Cziffra Fesztivál és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében valósul meg, ingyenesen látható a cziffrafesztival.hu/kozvetitesek oldalon, a Cziffra György Fesztivál Facebook-csatornáján, valamint a Filharmónia web- és Facebook-oldalán, YouTube- és Vimeo-csatornáján - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Az az ember, aki csakis önmagát szereti, semmit sem gyűlöl annyira, mint egyedül maradni önmagával."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ