Nemzetközi döntőbe jutott a Bartók Rádió nevezettje, a Virtuózok V4+ versenyzője
Dátum: 2021. május 4., kedd, 10:44

Rozsonits Ildikó zongorista, a Virtuózok V4+ műsor egyik győztese, a Bartók Rádió nevezettje is bejutott a Concertino Prága nemzetközi verseny döntőjébe.

A fiatal komolyzenei tehetségeknek szóló nemzetközi verseny magyarországi indulóit a közmédia Bartók Rádiója választotta ki. A finálét Prágában, a Rudolfinum koncerttermében rendezik szeptember 18-án - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája hétfőn az MTI-vel.

A mindössze 14 éves komolyzenészt a Virtuózok V4+ nyerteseként ismerhette meg a Duna Televízión futó tehetségkutató közönsége. A fiatal zenész már több nemzetközi versenyen indult és sikert sikerre halmozva nyeri a díjakat. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen a különleges tehetségek osztályába jár.

A klasszikus zenei Bartók Rádió a fiatal zongorista mellett további egy versenyzőt nevezett az 55. alkalommal zajló Concertino Prágára, Havasi Kristóf szaxofonos a legjobb hat között végzett.

A Cseh Rádió zenei versenyében 14 ország 58 versenyzőjének felvételét hallgatta meg két fordulóban a nemzetközi zsűri. Rozsonits Ildikón kívül a döntőbe jutott a szlovák Ryan Martin Bradshaw (zongora), a cseh Jan Schulmeister (zongora), valamint a német Mark Lewin (hegedű).

A zenekari döntőt a cseh fővárosban rendezik, a fiatal magyar zenész a Rudolfinum Dvorák termében bizonyíthat szeptember 18-án.

A 16 éven aluliak számára meghirdetett verseny korábbi győztesei közt szerepel nemzetközi szinten Sabine Meyer klarinétművész, Isabelle Faust és Julian Rachlin hegedűművész, magyar viszonylatban Kocsis Zoltán zongoraművész, Drahos Béla fuvolaművész és Zempléni Szabolcs kürtművész.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„Ha találkozol a sikerrel és a kudarccal, akkor előbb-utóbb rájössz, hogy a kettő majdnem ugyanaz."
Joseph Rudyard Kipling
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ