Neves vendégművészekkel tér vissza a Concerto Budapest
Dátum: 2021. július 13., kedd, 4:22

Neves vendégművészekkel tér vissza a pandémia után a Concerto Budapest: a 2021/2022-es évadban mások mellett Christian Tetzlaff, Gidon Kremer, Hatia Buniatisvili és Kelemen Barnabás koncertezik a zenekarral, amely öt bérletet, négy tematikus sorozatot és hetvennél is több koncertet kínál közönségének.

A Zeneakadémia nagytermében olyan szólista csillagokkal találkozhat a következő évadban a Concerto Budapest közönsége, mint a világ egyik legsikeresebb hegedűművészeként is számon tartott Christian Tetzlaff, a visszajáró zongoraművész, Jevgenyij Koroljov, az idén Opus Klassik díjjal jutalmazott zongorista, Elisabeth Leonskaja, a karmesterként is aktív Thomas Zehetmair hegedűművész, Szergej Krilov hegedűművész, valamint Hatia Buniatisvili, aki ezúttal szintén zongorista testvérével, Gvanca Buniatisvilivel lép majd színpadra - közölte az MTI-vel hétfőn a Concerto Budapest.

A Müpába meghirdetett koncerteken a klasszikus repertoár és a kortárs zene is helyet kapott a programban, így például Eötvös Péter Alhambra című hegedűversenyének magyarországi bemutatója és Debussy művei is hallhatók lesznek egy koncerten, Eötvös Péter vezényletével és Baráti Kristóf szólójával. Újra a karmesteri pulpitusra áll Takács-Nagy Gábor, de Muza Rubackyte, Lucas Debargues és Várdai István neve is megtalálható a vendégművészek sorában.

Tovább folytatódnak Keller András zenekarvezető és a Concerto Budapest hagyományteremtő sorozatai is. Magyarország zenei különlegességeire koncentrál a Magyar Kincsek sorozat, melyben fellép többek között Perényi Miklós, Kokas Katalin, Szűcs Máté, Bretz Gábor és Berecz Mihály, a koncerteket pedig Keller András mellett olyan neves magyar karmesterek vezénylik majd, mint Medveczky Ádám, Bogányi Tibor és Kovács János - áll a közleményben.

Október 23-án a sorozat keretein belül egész napos koncertfolyam, a Magyar Kincsek Ünnepe egy egész napon át mutatja be a magyar kultúra sokszínűségét a népi hangszerektől az operetteken át egészen a nagy szimfonikus darabokig, mások mellett Miklósa Erika, Kelemen Barnabás és Várjon Dénes közreműködésével.

A Concerto Budapest ismét a BMC-ben rendezi meg A Hallgatás Napját, amely a kortárs zenét és a klasszikus darabokat helyezi új megvilágításba, a Hallgassunk Brahmsot! című, kétnapos, négy koncertből álló sorozat pedig a német romantikus zeneszerző munkásságát állítja középpontba.

Jövő év tavaszán ismét lesz Mozart-nap, melynek házigazdája, Takács-Nagy Gábor beavatja a közönséget Mozart zenéjébe, valamint vezényli is a zenekart.

Keller András és a Concerto Budapest 2022 májusában koncerttel tiszteleg a 75 éves Gidon Kremer előtt; a világhírű hegedűművész együttesét, a 25 éves Kremerata Balticát is magával hozza két közös produkcióra.

Mint a közlemény kiemeli, a Concerto Budapest továbbra is jelen kíván lenni a vidéki koncertéletben, a Filharmóniával együttműködésben számos koncertet ad több nagyvárosban. Továbbra is elérhetők a zenekar bérletei, köztük a Manó sorozat, amely a 3-10 éves korosztály számára kínál zenei kalandozásokat.

A Concerto Budapest gondol azokra is, akiknek nincs alkalmuk és lehetőségük jelen lenni a hangversenytermekben, ezért tovább folytatódnak a zenekar ingyenes online koncertközvetítései is - áll közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ