Rézfúvós és ütőhangszeres versenyt tartanak Debrecenben
Dátum: 2024. március 20., szerda, 13:45

Március 23. és 25. között tartják a 45. Rézfúvós és Ütőhangszeres Találkozót és Versenyt Debrecenben a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Rézfúvós és Ütőhangszeres Tanszéke, valamint a Conservatory Alapítvány szervezésében.

A Debreceni Egyetem M. Tóth Ildikó Sajtóközpontja kedden azt közölte, hogy a versenyen trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszer kategóriában indulhatnak a hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben, tanári mesterképzésben, osztatlan tanári mesterképzésben résztvevő hallgatók, valamint zeneművészeti szakgimnáziumok 12. és 13. osztályos, illetve szakmai tagozatos növendékei.

A találkozón belül a rézfúvósok versenye március 23-24-én, az ütőhangszeres verseny március 24-25-én lesz a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.

Valamennyi forduló nyilvános a nagyközönség számára. A zsűri első, második és harmadik díjat, valamint különdíjat ad ki, a kategóriák győztesei pedig a díjátadás előtt gálakoncerten lépnek fel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„Nem fog vízbe fúlni, akit az istenek kötélre szántak."
magyar közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ