Fiatal tehetségekkel lép fel a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara
Dátum: 2024. április 9., kedd, 10:21

Három fiatal művésszel lép színpadra a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara április 15-én a budapesti Zeneakadémián.

A 170. jubileumi évadát ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, hazánk első, hivatásos zenészekből álló szimfonikus együttese célul tűzte ki, hogy koncertlehetőséget biztosít olyan fiatal művészeknek, akik nemzetközi zenei versenyen értek el kimagasló eredményt.

A hangversenyt Erdélyi Dániel Junior Prima díjas karmester, a 2. Kodály Zoltán Nemzetközi Zenei Versenyen harmadik helyezettje dirigálja. A két szólista Kim Ucshe hegedűművész, a 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese, és Temesvári Bence Junior Prima díjas csellóművész, az 1. Gustav Mahler Csellóverseny győztese lesz.

A koncert műsora változatos, Mozart korai versenyműve a bécsi klasszikusok korát, Csajkovszkij az orosz romantikát idézi meg, Weiner muzsikája pedig a magyar népi motívumok világába enged bepillantást - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esten Mozart B-dúr hegedűversenye, Weiner Magyar népi táncok és Csajkovszkij Változatok egy rokokó témára című műve szólal meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ