Különleges bemutatókkal készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a jövő évadra
Dátum: 2024. május 9., csütörtök, 16:11

Különleges bemutatókkal, népszerű és ismert zeneszerzők műveivel készül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2024/2025-ös évadra.

Az új évad repertoárjában olyan népszerű és ismert zeneszerzők művei kaptak helyet, mint Hugo Wolf, Schumann, Csajkovszkij, Sosztakovics, Brahms, Alessandro Marcello, Haydn, Beethoven, Bach, Mendelssohn, Veress és Muszorgszkij - közölte az együttes kedden az MTI-vel.

Az izgalmas átiratok közül Bach Goldberg-variációinak és Muszorgszkij Egy kiállítás képeinek új, vonós-, illetve ütőshangszerekre készült változata kiemelten különleges bemutatónak ígérkezik - idézi a közlemény Várdai István csellóművészt, az együttes művészeti vezetőjét.

Az Ihlet és forma mottójú bérletes sorozat izgalmas variációkat és párosításokat tartogat a közönség számára, a zenei újraértelmezések új színt adnak a szerzők és a kompozíciók már jól ismert arcának.

Az ötkoncertes sorozathoz a hazai és nemzetközi zenei élet kimagasló szereplői érkeznek vendégként, így Roman Simovic hegedűművész, Lucienne Renaudin Vary trombitaművész, Abouzahra Amira és Abouzahra Mariam hegedűművészek, Dmitrij Szitkovetszkij hegedűművész-karmester és Fejérvári Zoltán zongoraművész.

Az együttes az új évadban is nagyszabású nemzetközi projektek elé néz, többek között visszahívást kapott a bécsi Musikverein Aranytermébe és számos nagy nemzetközi zenei fesztiválra. A közeljövőben Törökországot, Norvégiát és Erdélyt érintő turnékra is készülnek.

Új bemutatóval folytatódik a Pendüljünk egy húron! környezetvédelmi, szemléletformáló zenés-bábos előadássorozat, a Koncert az iskolában elnevezésű programban pedig általános- és középiskolás diákoknak mutatják meg az élő koncertek varázsát.

A zenekar kiemelt feladatként tekint a társadalmi felelősségvállalásra is, ennek egyik leghangsúlyosabb példája lesz a május 30-i jótékonysági hangverseny a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
Aforizmák
„Ne dühöngj, hogy megöregedtél, van, akinek ez sem sikerül."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ