Ünnepi hangversenyekre és japán turnéra készül a MÁV Szimfonikus Zenekar
Dátum: 2024. május 22., szerda, 10:24

Dupla ünnepi hangversenyre és japán turnéra készül Kobajasi Kenicsiró vezényletével a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Karrierjének ötvenedik évfordulója tiszteletére Kobajasi Kenicsiró újra a MÁV Szimfonikus Zenekart vezényli Budapesten, május 24-én a Zeneakadémián, május 25-én pedig az Erkel Színházban - közölte a zenekar az MTI-vel.

Az idén 84 éves Kobajasi Kenicsiró fontosnak tartotta, hogy a koncerten Rossini A sevillai borbély című művének nyitánya és Csajkovszkij V. szimfóniája mellett Liszt Esz-dúr zongoraversenye is elhangozzon, utóbbi előadásához a japán-magyar származású Kaneko Mijuji Attila zongoraművészt hívta meg.

A fiatal szólista 1989-ben született, édesapja japán, édesanyja magyar. Hatéves korában költözött Magyarországra, ahol öt év alatt hét országos versenyen 16 díjat nyert. Mesterdiplomáját 2014-ben szerezte meg a Tokiói Zeneművészeti Főiskolán.

A jubileumi dupla hangversennyel nem ér véget az ünnepi koncertek sora. A MÁV Szimfonikus Zenekar június 17-én 14 koncertből álló, háromhetes turnéra indul Japánba, amelynek első állomása Tokió.

A Magyar Televízió 1974 tavaszán rendezte meg első nemzetközi karmesterversenyét, amely akkor nemzetközi viszonylatban is rendkívüli eseménynek számított. A több fordulóból álló verseny első részében a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott, a megmérettetés győztese pedig az akkor 34 éves japán Kobajasi Kenicsiró lett. A fél évszázados kölcsönös megbecsülés és barátság jeléül Kobajasi Kenicsiró 2014-től a zenekar tiszteletbeli vendégkarmestere.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ A félszemű sokkal tökéletlenebb a vaknál, mert tudja, mije hiányzik."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ