Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál
Dátum: 2024. június 26., szerda, 14:29

Szerdán kezdődik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál, amelyen idén lengyel, japán, cseh, német és horvát vendégművészek játékát hallhatja a közönség.

A Balatonfured.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint eddig 34 országból mintegy kétezer művész érkezett a nemzetközi gitárfesztiválra, amelynek szervezője és művészeti vezetője Eötvös József Liszt-díjas gitárművész.

A fesztivált két versenygyőztes fiatal koncertjével nyitják, a lengyel Andrzej Grygier a 2021-es Budapesti Nemzetközi Gitárverseny első helyezettje volt, a japán Jamada Io pedig az Alessandriai Nemzetközi Gitárversenyen végzett az élen.

Második este, csütörtökön a cseh Pavel Steidl lép fel, a harmadik estén, pénteken pedig a klasszikus gitár világából érkező szólisták, Pavel Steidl és a horvát Zoran Dukic, valamint a modern fingerstyle két német virtuóza Reentko Dirks és Thomas Fellow áll a színpadra. A fesztivál utolsó estéjén, szombaton Zoran Dukic ad koncertet.

A meghívott zenészek, valamint Eötvös József gitárművész nyilvános mesterkurzusokat is tartanak majd délelőttönként a balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskolában - írták.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ A barát az egyetlen, aki ki tudja javítani a hibáidat – de van annyi esze, hogy meg se próbálja."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ